IKEA опинилася в епіцентрі шпигунського скандалу у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

IKEA опинилася в епіцентрі шпигунського скандалу у Франції

IKEA опинилася в епіцентрі шпигунського скандалу у Франції
Джерело:  online.ua

15 червня офіційно стало відомо, що французький зобов'язав компанію товарів для дому IKEA виплатити штраф у розмірі 1 мільйон євро у справі про шпигунство за своїми співробітниками.

Джерело: інформаційна агенція  Reuters

У Франції IKEA оштрафували через шпигунство за своїми працівниками

Згідно з останніми даними, найбільший в світі роздрібний торговець меблями був визнаний винним в зберіганні даних про співробітників, які керівництво компанії отримало неналежним чином.

"Французьку філію шведської компанії звинуватили у стеженні за своїми працівниками протягом декількох років і порушенні їхньої конфіденційності шляхом перевірки даних їхніх банківських рахунків, а також інколи використання фейкових співробітників для складання звітів про персонал. Прокуратура домагалася накладення у розмірі 2 мільйонів євро", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що колишнього виконавчого директора компанії у Франції Жан-Луї Байо також визнали винним у справі, а також засудили до двох років позбавлення волі умовно.

Судді ухвалили рішення оштрафувати його на 50 тисяч євро за зберігання особистих даних.

"Звинувачення стосувалися періоду 2009-2012 років, хоча, за словами прокуратури, шпигунська тактика почалася на початку 2000-х років. Серед тих, кому висунуто звинувачення, були кілька менеджерів магазинів і співробітники відділу кадрів, а також приватний слідчий і поліцейські", - пише інформаційна агенція.

Що потрібно знати про IKEA

IKEA — це транснаціональна корпорація, заснована у Швеції, яка розробляє і реалізує швидко-збірні меблі, кухонну техніку й аксесуари для дому.

Її штаб-квартира знаходиться в Нідерландах. Останні 12 років вона вважається найбільшим у світі меблевим продавцем. IKEA була заснована у Швеції в 1943 році 17-річним Інґваром Кампрадом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?