Ілон Маск готує приємний сюрприз для мешканців Європи
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск готує приємний сюрприз для мешканців Європи

Ілон Маск готує приємний сюрприз для мешканців Європи
Джерело:  online.ua

Відомий винахідник та мільярдер Ілон Маск продовжує дивувати світ неочікуваними заявами. Цього разу він повідомив про те, що американський виробник електромобілів Tesla має намір розширюватися в Європі та навіть планує вийти на сегмент масового ринку із компактним автомобілем. Про плани своєї команди підприємець розповів під час європейській онлайн-конференції з питань акумуляторів, організованій урядом Німеччини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Можливо, в Європі мало б сенс випустити компактний автомобіль, можливо, хетчбек чи щось подібне... У США автомобілі, як правило, більші з міркувань особистого смаку. В Європі вони, як правило, менші", — наголосив бізнесмен.

Окрім того, Маск поскаржився, що у нього були проблеми з паркуванням свого п'ятиметрового автомобіля Tesla Model X у німецькій столиці.

"Я їздив на Model X по Берліну, і у нас було досить складнощів із пошуком місця для паркування, де б ми могли поміститися", — зізнався підприємець.

Варто звернути увагу на те, що наразі компанія продає 4 моделі автомобілів, включно із середнім седаном Model 3 та середнім спортивним автомобілем Model Y.

"Усі машини Tesla на кілька десятків сантиметрів довші за автомобіль Volkswagen Golf, європейський еталон компактних седанів. На світовому рівні Tesla також має продати свій новий пікап "Cybertruck" протягом двох років", — сказано в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що акції виробника електромобілів Tesla продовжують дуже швидко рости на тлі новин про майбутнє приєднання компанії до індексу S&P 500. Окрім того, 24 листопада ринкова вартість Tesla уперше перетнула позначку в 500 млрд доларів. Також нещодавно стало відомо, що засновник Tesla Ілон Маск обігнав співзасновника Microsoft Білла Гейтса у рейтингу багатіїв та став другою найбагатшою людиною у світі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  Ілон Маск анонсував "принтер вакцин" для боротьби з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?