Ілон Маск оновив свій прогноз про відправку людей на Марс
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск оновив свій прогноз про відправку людей на Марс

Ілон Маск оновив свій прогноз про відправку людей на Марс
Джерело:  online.ua

Пілотована місія на Червону планету може відправитися вже до 2026 року, вважає американо-канадський бізнесмен і техно-ідол Ілон Маск. Утім, це ще й не найпозитивніший прогноз на період, в який можна запустити місію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал CNBC.

За словами Маска, Земля та Марс синхронізуються своїми відносними орбітами навколо Сонця кожні 26 місяців. Найближчий для нас такий період наразі — це 2024 рік.

Тож Маск вважає, місію можна організувати навіть на два роки раніше. Вже у наступні два роки представники SpaceX проведуть безпілотний тестовий запуск корабля Starship до Марсу.

Бізнесмен підкреслив, що "дуже впевнений" у відправці людини на Червону планету в зазначені вище терміни.

Нагадаємо, для Ілона Маска польоти на Марс — дуже давня тема, він почав просувати відповідні ідеї ще кілька років тому, коли SpaceX невпинно просувалася на сьогоденні позиції у світовому ракетному бізнесі.

Утім, хоча жодних місій до Марсу людство ще не організувало, засновник SpaceX регулярно виступає з оголошеннями щодо майбутнього заселення інших планет та навіть тераформування місцевого ландшафту на користь колоністів. Водночас технічних подробиць він не розкриває.

У найближчі 5 років NASA планує виконати принаймні місію Artemis із відправки людей на Місяць, тож невідомо, наскільки реальні плани Маска навіть теоретично.

Як повідомляв ONLINE.UA, мільярдер Ілон Маск продовжує дивувати світ неочікуваними заявами. Цього разу він повідомив про те, що американський виробник електромобілів Tesla має намір розширюватися в Європі та навіть планує вийти на сегмент масового ринку із компактним автомобілем. Про плани своєї команди підприємець розповів під час європейській онлайн-конференції з питань акумуляторів, організованій урядом Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?