Індія імпортувала рекордну кількість нафти РФ — Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

Індія імпортувала рекордну кількість нафти РФ — Reuters

Індія імпортувала рекордну кількість нафти РФ — Reuters
Джерело:  online.ua

Імпорт нафти Індією із Росії виріс до нового рекордного максимуму у квітні. Це ще більше знизило частку африканських сортів нафти.

Джерело: Reuters

Індія імпортувала рекордну кількість нафти РФ

Нафтопереробні заводи в Індії по максимуму купують російську нафту. Дані показали, що Індія імпортувала близько 1,9 млн барелів на добу російської нафти у квітні, що приблизно на 4,4% більше, ніж у попередньому місяці. Це становить близько двох п'ятих від загального обсягу покупок у країні.

Збільшення імпорту з Росії збільшило частку нафти з Азербайджану, Казахстану та Росії - до 43,6% від загального обсягу імпорту Індією в 4,81 млн барелів на добу минулого місяця.

Reuters пише, що це зменшило частку близькосхідних сортів, на які традиційно припадала основна частина всього імпорту нафти, приблизно до 44%, а африканської нафти - до 3,4% минулого місяця

Росія залишається найбільшим постачальником нафти до Індії шостий місяць поспіль, за нею йдуть Ірак та Саудівська Аравія. Імпорт нафти з Росії також зріс після того, як Indian Oil Corp, найбільший нафтопереробний завод країни, збільшив розмір своєї річної імпортної угоди з "Роснафтою".

Що відомо про санкції проти російської нафти

Наразі ЄС обговорює 11-й пакет санкцій проти Росії з моменту її вторгнення в Україну минулого року. Лише ЄС запровадив санкції проти 1 473 російських фізичних та 207 юридичних осіб, а також заморозив 21,5 млрд євро російських активів.

Однак ці заходи були розроблені таким чином, щоб дозволити російській нафті продовжувати надходити до країн за межами ЄС. Результатом стала одна з найбільших в історії змін у товарних потоках: за останні 12 місяців Росія перенаправила мільйони барелів нафти на день з Європи в Азію.

Незважаючи на те, що Росія відвантажила більше нафти, ніж у квітні 2022 року, за оцінками МЕА, щомісячні доходи від експорту нафти були на 27 відсотків нижчими, ніж торік, частково через зниження світових цін на енергоносії.

Російська нафта також торгується з дисконтом до світових цін через запроваджене "Великою сімкою" обмеження на дозволений російський експорт нафти і нафтопродуктів, яке було введено в грудні і лютому відповідно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?