Інфекціоністи назвали головні симптоми коронавірусу у вакцинованих
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Інфекціоністи назвали головні симптоми коронавірусу у вакцинованих

Інфекціоністи назвали головні симптоми коронавірусу у вакцинованих
Джерело:  online.ua

Іноземні інфекціоністи звертають увагу на те, що у вакцинованих ризик захворіти на коронавірус суттєво нижчий, однак, що важливо розуміти, повністю виключати ймовірність інфікування не можна, тому експерти вже назвали головні симптоми COVID-19 у щеплених.

Джерело: DR.DK

Названі основні симптоми COVID-19 у вакцинованих

За словами інфекціоністів, у тих, хто вакцинувався, хвороба може розвиватися настільки ж по-різному, як у нещеплених. Як уже згадувалося раніше, серед вакцинованих також були випадки госпіталізації, однак у цих пацієнтів перебіг хвороби не такий критичний, як за відсутності щеплення.

Вчені вже навіть вигадали термін, який характеризує ситуацію, коли вакциновані все ж інфікуються коронавірусом – вони це називають "проривною інфекцією".

Найчастіше у вакцинованих можна зустріти такі симптоми COVID-19:

  • головний біль

  • кашель

  • біль у горлі,

  • чхання

  • може бути нежить, однак без втрати нюху.

Окрім того, за словами медиків, на важкість перебігу хвороби впливає тип вакцини, вік та наявність супутніх захворювань.

Вчені дійшли висновку, що ефект вакцини знижується у старших груп населення уже через 6 місяців, а тому для людей віком від 70 років рекомендували бустерну вакцинацію, яка дає можливість поновити захист проти COVID-19. Лікарі радять навіть при повній вакцинації стежити за симптомами, щоб вберегти людей із свого оточення.

Варто зазначити, що у МОЗ заявили, що уважно вивчатимуть усі випадки важкого перебігу COVID-19 у вакцинованих людей.

"За даними МОЗ, завдяки вакцинації кожну годину в Україні рятують 10 життів. Станом на 6 листопада вакцинували уже понад 19 мільйонів українців. Впродовж останньої доби щеплення зробили понад 270 тисяч людей", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?