Ініціатива України щодо виключення РФ із ООН не має підтримки — МЗС Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ініціатива України щодо виключення РФ із ООН не має підтримки — МЗС Естонії

Ініціатива України щодо виключення РФ із ООН не має підтримки — МЗС Естонії
Джерело:  online.ua

Ініціатива України щодо виключення Росії з Ради Безпеки ООН не отримала підтримку серед більшості країн, тому питання про виключення РФ наразі не є перспективним.

Джерело: ERR, посилаючись на слова віцеканцлера міністерства закордонних справ Естонії Мярта Вольмера

Україна поки не має підтримки щодо виключення Рф з ООН

Цього тижня МЗС України виступило із заявою щодо нелегітимності перебування Росії в Раді Безпеки та в ООН.

За словами Вольмера, таку думку поділяють небагато країн.

Естонія один із лідерів і найактивніших прихильників України за темами, які якраз стосуються ізолювання Росії в різних організаціях, відсунення Росії від ухвалення рішень у світі, притягнення її до відповідальності за злочини. Цей напрямок дуже хороший і правильний. Розмови про ООН потрапляють у ту саму категорію, але в даному випадку треба враховувати, що дуже великої міжнародної підтримки в України з цього питання, на жаль, немає, - заявив віцеканцлер МЗС Естонії.

Він зазначив, що виключити Росію було можливим, якщо хтось з інших країн виступив з відповідною твердою заявою.

Це (розгляд питання про виключення РФ із Ради Безпеки ООН - ред.) було б можливим у разі, якби дуже велика кількість держав думала так само, як Україна, що Росія після розпаду Радянського Союзу набула цього статусу якимось чином поза процедурою, незаконно, і це слід якось переглянути. Але держав, які б вважали, що це можливо і необхідно, по суті, немає, - додав представник МЗС Естонії

Дипломат наголошує, що працювати треба в тих сферах, де Росію дійсно можна потіснити та ізолювати.

Якщо дійсно дійде до того, що це поставлять на голосування в Раді Безпеки, то Росія, вочевидь, це заблокувала б. Це, вочевидь, одна з тих причин, через які більшість держав зараз не думає, що це було б дуже реалістичним напрямком діяльності. Росії скоріше слід перешкоджати там, де це насправді здійсненно, де цьому є певна підтримка, де ми зможемо відсунути її від процесів ухвалення рішень у світі, - сказав Вольмер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?