Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook

Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook провела власне закрите дослідження з приводу негативного впливу платформи Instagram на підлітків - результати виявилися ствердними й продемонстрували шкоду для психіки.

Джерело: Wall Street Journal

За оприлюдненими даними, компанія проводила власні дослідження принаймні з 2019 року. Експерти виявили, що зокрема дівчата-підлітки можуть зазнати депресії чи порушень харчової поведінки.

Водночас Facebook офіційно не публікувала жодних таких досліджень. Про це дізналися журналісти зі слайдів однієї з внутрішніх презентацій 2019 року - вона передбачалася виключно для робітників Instagram.

“Ми посилюємо проблеми зі сприйняттям тіла у кожної третьої дівчинки-підлітка. 32% дівчаток-підлітків повідомили, що якщо вони відчували негативні почуття через свого зовнішнього вигляду, Instagram робив ці почуття сильніше. Порівняння себе з іншими через перегляд Instagram змінюють оцінку себе і свого зовнішнього вигляду у молодих жінок”, - наголошували експерти.

Одночасно з цим аналітики вказали на 15% хлопчиків у Сполучених Штатах, які вважають Instagram за власне погіршене відчуття самих себе.

“Підлітки звинувачують Instagram в підвищенні рівня тривожності і депресії. Ця реакція була однаковою у всіх групах”, - говориться в іншому звіті.

У цих документах згадано 13% користувачів з Великої Британії та ще 6% з США про суїцидальні думки, що з’явилися безпосередньо під впливом користування Instagram.

Фахівці звертали увагу на те, що значна частка таких проблем унікальна для згаданої платформи, оскільки її контент повністю сфокусований на зовнішності чи стилі життя. Водночас користувачі майже завжди прагнуть оприлюднити найкращі світлини, що впливає на появу показного іміджу.

Натомість представництво Instagram після публікації WSJ оголосило, що матеріал згадує виключно “обмежений набір результатів”, який демонструє платформу лише негативно. Там заявили, що факт проведення відповідного дослідження сам по собі вказує на турботу розробників щодо користувачів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?