Інвестори погодилися відтермінувати платежі України за зовнішнім боргом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Інвестори погодилися відтермінувати платежі України за зовнішнім боргом

Інвестори погодилися відтермінувати платежі України за зовнішнім боргом
Джерело:  online.ua

Інвестори в зовнішній борг України погодилися на відтермінування платежів до 2024 року. Україна заощадить на виплатах майже 6 млрд доларів.

Джерело: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Україні відтермінували зовнішній борг

Інвестори в зовнішній борг України погодилися на відтермінування платежів до 2024 року з можливою пролонгацією ще на рік.

Дякуємо за крок солідарності. Вдячні також країнам G7 за підтримку цієї позиції, - написав Шмигаль.

Україна заощадить на виплатах майже 6 млрд доларів. Ці кошти допоможуть нам зберегти макрофінансову стабільність, посилити стійкість української економіки та збільшити міць нашої армії.

Власники цінних паперів державних "Укренерго" й "Укравтодору" так само пристали на пропозицію щодо відтермінування.

Це дозволить Україні краще підготуватися до найскладнішого в історії опалювального сезону та ефективніше відновлювати зруйновану російськими військами інфраструктуру.

За даними Bloomberg, загалом ці інвестори представляють близько 75% іноземних облігацій України на суму у 19,6 млрд доларів.

Процес реструктуризації підтримується ключовими союзниками України, у тому числі США та Міжнародним валютним фондом, оскільки країні потрібні гроші для всього: від виплати пенсій до захисту від значно більшого та багатшого агресора, - пише видання.

Нагадаємо, що через вторгнення РФ в Україні перестало працювати 35% економіки, а 17% бізнесів були змушені припинити існування.

В уряді повідомляли, що втрачені понад 200 заводів, а 60% підприємств працюють на рівні, нижчому за довоєнний.

Загальна сума прямих збитків економіки України від пошкодження і руйнування будівель та інфраструктури вже перевищувала 105,5 мільярда доларів. Загальні втрати економіки становили 564-600 мільярдів доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?