iPhone десятка співробітників Держдепу зламали за допомогою ПЗ з Ізраїлю
Категорія
Світ
Дата публікації

iPhone десятка співробітників Держдепу зламали за допомогою ПЗ з Ізраїлю

iPhone десятка співробітників Держдепу зламали за допомогою ПЗ з Ізраїлю
Джерело:  online.ua

Невідомий зловмисник зламав iPhone, що належать щонайменше дев'яти співробітникам Держдепартаменту США з використанням витонченого шпигунського ПЗ, розробленого ізраїльською NSO Group. 

Джерело: Reuters

NSO Group була «додана до Списку організацій... які розробили та поставили шпигунське ПЗ іноземним урядам, які використали цей інструмент для зловмисного нападу на урядовців, журналістів, бізнесменів, активістів, науковців та співробітників посольств.

- коментують інцидент у Міністерстві торгівлі США

Злами здійснені з використанням технологій NSO, вони стосувалися гаджетів офіційних осіб США. У заяві ізраїльської NSO Group йдеться, що компанія не має жодних вказівок на те, що їхні інструменти протиправно використовувалися, але поки що скасували доступ для деяких клієнтів і проведуть розслідування на основі запиту журналістів.

За словами двох джерел агентства, зломи, які сталися в останні кілька місяців, торкнулися офіційних осіб США, що базуються в Уганді, або зосереджених на питаннях, що стосуються цієї країни у Східній Африці.

Якщо наше розслідування покаже, що ці дії справді відбулися за допомогою інструментів NSO, такий клієнт буде видалений безповоротно, і розпочнуться судові позови.

– сказав представник NSO

У компанії додали, що NSO також «співпрацюватиме з будь-яким відповідним державним органом і надаватиме повну інформацію».

NSO продає свої продукти правоохоронним органам та спецслужбам

NSO вже давно заявляє, що продає свої продукти лише державним правоохоронним органам та клієнтам зі спецслужб, допомагаючи їм відстежувати загрози безпеці, та не бере безпосередньої участі в операціях зі спостереження.

Офіційні особи посольства Уганди у Вашингтоні відмовилися від коментарів. Представник Apple від коментарів відмовився.

Представник Держдепартаменту відмовився коментувати злом, натомість вказавши на недавнє рішення Міністерства торгівлі включити ізраїльську компанію до списку юридичних осіб, які ускладнюють ведення справ із американськими компаніями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?