Іспанія долучилась до угоди ЄС із закупівлі боєприпасів для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія долучилась до угоди ЄС із закупівлі боєприпасів для України

Іспанія долучилась до угоди ЄС із закупівлі боєприпасів для України
Джерело:  online.ua

У середу, 22 березня, Іспанія оголосила про приєднання до схваленої напередодні ініціативи з закупівлі одного мільйона артилерійських снарядів для України протягом року.

Джерело: Європейська правда

Іспанія стала дев’ятнадцятою країною-учасником проєкту

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес підписала в середу проєктну угоду про спільну закупівлю боєприпасів в межах Євросоюзу.

Після завершення необхідних адміністративних формальностей міністерка оборони підписала в середу проєктну угоду про спільну закупівлю боєприпасів в межах Європейського Союзу, – зазначається там.

Які країни беруть участь в угоді ЄС із закупівлі боєприпасів для України

У проєкті зі спільної закупівлі боєприпасів для допомоги Україні та поповнення національних запасів держав-членів поки братимуть участь 18 країн, інші висловили готовність долучитися пізніше.

Австрія, Бельгія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Португалія, Румунія, Словаччина, Швеція та Норвегія підписали проєктну угоду.

Проєкт відкриває для країн-членів ЄС і Норвегії можливість рухатися двома шляхами: дворічною прискореною процедурою закупівлі 155-мм артилерійських боєприпасів і семирічним проєктом з придбання різних типів боєприпасів, - йдеться у повідомленні.

Деякі інші країни ЄС вже висловили свій намір приєднатися до ініціативи незабаром після завершення національних процедур.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?