Іспанія готова передати Україні танки Leopard — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія готова передати Україні танки Leopard — ЗМІ

Іспанія готова передати Україні танки Leopard — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Міноборони Іспанії готове до переговорів про передачу Україні 10 бойових танків Leopard 2A4 і 20 бронетранспортерів M113.

Джерело: Infodefenca

Міністерство оборони Іспанії готове передати Україні танки і БТР

Наразі країна вивчає оптимальні шляхи для передачі озброєння як такої, оскільки отримала численні звернення від української влади про допомогу у боротьбі з російською агресією.

Це рішення стане поворотним моментом щодо виду допомоги, яку уряд (Іспанії — ред.) був готовий надати Володимиру Зеленському, оскільки досі це обмежувалося в основному оборонними матеріалами, - пише видання.

Після того, як Leopard 2A4 і M113 стануть власністю України, український уряд має профінансувати їх оновлення та модернізацію на території Іспанії за кошти Європейського фонду миру Європейського Союзу.

Танки Leopard перебувають у різному робочому стані, деякі з них вже 10 років не мали мінімального обслуговування.

Для цього потрібно буде укласти контракт з іспанськими компаніями. Останнім етапом стане переміщення танків на територію України. Ця процедура попередньо може тривати до кінця цього року.

Фото: nara.getarchive.net

Від початку повномасштабного вторгнення Іспанія допомагала українським військовим боєприпасами, засобами індивідуального захисту та легким озброєнням на кшталт гранатометів та кулеметів.

Також Міноборони Іспанії завершує постачання Україні батарей зенітно-ракетних комплексів малої дальності Shorad Aspide, які іспанська армія замінила іншою, більш досконалою системою.

Leopard 2A4 – найпоширеніша версія сімейства танків Leopard 2 з автоматичною системою пожежогасіння, цифровою системою контролю вогню для нових типів боєприпасів, а також покращеною вежею з плоскою титановою бронею.

БТР M113 – основний гусеничний бронетранспортер, який перебуває на озброєнні механізованих військ армії США та багатьох армій інших країн світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?