Іспанія передала Україні перші ЗРК Hawk
Категорія
Україна
Дата публікації

Іспанія передала Україні перші ЗРК Hawk

Іспанія передала Україні перші ЗРК Hawk
Джерело:  online.ua

Влада Іспанії нарешті передала Збройним силам України перші американські зенітно-ракетні комплекси Hawk ("Яструб"). Це уже підтвердив глава Міністерства оборони Олексій Резніков.

Джерело: Телеграм-канал Міноборони України

Україна отримала від Іспанії перші ЗРК Hawk

Приймав у Одесі Міністра оборони Іспанії Маргариту Роблес. Ми вшанували пам'ять героїв, які полягли в боях за Україну та відвідали наших воїнів у госпіталі. Іспанія підтримує Україну: гуманітарна та безпекова допомога продовжуватиметься. В Іспанії тренуватимуть більше наших бійців. Іспанія вже надала наші перші Hawk, - розповів очільник українського оборонного відомства.

Як уже згадувалося раніше, ЗРК Hawk створили у Штатах, він має середню дальність враження та використовується для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях – ще й для перехоплення ракет.

Як стверджують представники повітряного командування "Центр", західні аналітики оцінюють імовірність ураження повітряної цілі "Яструбом" у 85%.

Не можна також не згадати про те, що влада Іспанії нещодавно відправила Збройним силам України систему протиповітряної оборони, боєприпаси та броньовані автомобілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?