ISW оцінив шанси Росії на успіх напередодні нового масштабного наступу на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

ISW оцінив шанси Росії на успіх напередодні нового масштабного наступу на Україну

ISW оцінив шанси Росії на успіх напередодні нового масштабного наступу на Україну
Джерело:  online.ua

За словами американських аналітиків, попри те, що армія РФ активно готується до нового масштабного наступу на Україну, шанси на успіх для Росії залишаються мінімальними. Інститут вивчення війни пояснює це тим, що окупантам наразі бракує бойової потужності.

Джерело: Фейсбук-сторінка ISW

У РФ мінімальні шанси на успіх у разі нового наступу на Україну

Іноземні експети дійшли висновку, що російське військове командування поспішає розпочати новий масштабний наступ на Україну з метою захоплення Донбасу в нереалістичні терміни.

Аналітики звертають увагу на те, що країні-агресорці наразі бракує бойової потужності для реалізації цього плану.

Окрім того, зазначається, що російський націоналістичний інформаційний простір не приховує своє занепокоєння стосовно нездатності армії РФ провести швидку і багатопланову вирішальну наступальну операцію у вказані терміни.

Шойгу продовжує брехати про успіхи росіян на фронті

Команда ISW також звертає увагу на те, що 7 лютого глава Міноборони РФ Сергій Шойгу провів пресконференцію щодо ситуації на фронті в Укрїні.

Поплічник Путіна продовжує позиціонувати своє відомство як ефективний і залучений керівний апарат на тлі підготовки до повторного наступу на Україну.

Шойгу заявив, що російські війська успішно розвивають операції під Бахмутом і Вугледаром, і стверджував, що російські війська нещодавно взяли під контроль Соледар, Кліщіївку, Підгороднє, Краснополівку, Благодатне і Миколаївку в Бахмутському районі та Лобкове в Запорізькій області, - йдеться в повідомленні.

За словами американських аналітиків, Шойгу провів цю пресконференцію для того, щоб створити видимість формальності та легітимності для Міністерства оборони Росії, яке продовжує реформувати армію РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?