ISW попередив про можливі напрями нового наступу армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ISW попередив про можливі напрями нового наступу армії РФ

ISW попередив про можливі напрями нового наступу армії РФ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, запланований на найближчі місяці наступ армії РФ, цілком ймовірно, буде відбуватися в Луганській області або в районі Вугледара на Донеччині.

Джерело:  ISW

ISW назвав імовірні напрями нового наступу армії РФ

За словами інсайдерів інформаційної агенції Bloomberg, російський диктатор Володимир Путін готує новий наступ на території України, який може розпочатися вже в лютому або березні 2023 року.

Військові експерти звертають увагу на те, що нещодавні обмежені наземні атаки солдатів в Запорізькій області можуть мати на меті розпорошити Збройні сили України і створити умови для наступу в Луганській області.

Ба більше, повідомляється, що країна агресорка передислоковує частини 2-ї мотострілецької дивізії з Білорусі до Луганської області.

Як вважають аналітики, це підтверджує їхнє припущення, що запланований наступ росіян буде націлений на Луганську область, хоча він також може відбутися у районі Вугледара на заході від Донецька.

Представники ISW не вірять в те, що цей новий наступ буде спрямований на північ України з боку Білорусі.

Американські експерти також звертають увагу на те, що президент РФ здійснює превентивне помилування засуджених, які беруть участь у війні РФ в Україні.

За попередньою оцінкою ISW, ці превентивні президентські помилування можуть сприяти подальшому вербуванню в колоніях і, ймовірно, дають ПВК "Вагнер" можливість діяти більш безкарно на полі бою. Аналітики також зазначають, що розслідування російського опозиційного видання підтвердило, що російська влада депортує дітей з окупованої Херсонської області до окупованого Криму, - йдеться в звіті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?