ISW пояснив причини візиту Путіна до окупованого Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

ISW пояснив причини візиту Путіна до окупованого Маріуполя

ISW пояснив причини візиту Путіна до окупованого Маріуполя
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін відвідав окупований Маріуполь 19 березня для створення образу невразливого лідера, який бере участь у війні.

Джерело: ISW

Навіщо Путін відвідав окупований Маріуполь

Під час свого візиту до окупованого міста, Путін нібито зустрівся з мешканцями, проїхав містом, нібито сам керував автомобілем, а прослухав брифінг російського віце-прем’єр-міністра Марата Хуснулліна про зусилля з відновлення міста.

Імовірно, перший візит Путіна в окуповану Україну за межі Криму Кремль представив як спонтанну прогулянку, щоб показати Путіна як непереможного лідера військового часу, який може безтурботно відвідувати зону бойових дій, - вважають аналітики.

В ISW зазначають, що для візиту обрано саме Маріуполь, оскільки місто розташоване далеко від лінії фронту. Також російські війська та окупаційні чиновники вже запровадили там жорсткі заходи безпеки.

Путін також, ймовірно, хотів показати, що його візит є відповіддю на ордер на арешт Міжнародного кримінального суду за його причетність до воєнних злочинів, пов’язаних із депортацією українських дітей, щонайменше 1000 з яких російські чиновники депортували лише з Маріуполя, - йдеться у звіті аналітиків.

Ймовірно, російський диктатор намагався зобразити свою роль у депортації дітей і знищенні Маріуполя як такі, що знаходяться поза юрисдикцією міжнародної спільноти, а себе – як такого, що перебуває у безпеці від українських військових, які знаходяться за 80 км на північ від міста.

Путін також відвідав штаб Південного військового округу в Ростові-на-Дону, Краснодарський край, і отримав брифінги від начальника Генерального штабу РФ генерала армії Валерія Герасимова та інших російських воєначальників.

Нагадаємо, що Маріуполь окупували у травні 2022 року.

Що відомо про візит Путіна до Маріуполя

19 березня російські ЗМІ повідомили, що Путін відвідав Маріуполь. Цю інформацію згодом підтвердили у Кремлі.

Маріупольська міська рада повідомила, що Путін відвідав місто вночі.

Міжнародний злочинець Путін відвідав окупований Маріуполь. Дивився на "відбудову міста".... уночі. Напевно, щоб при світлі дня не бачити розстріляного міста, вбитого його "визволенням".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?