ISW пояснив заяви Лукашенка про загрозу для Білорусі з боку НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

ISW пояснив заяви Лукашенка про загрозу для Білорусі з боку НАТО

ISW пояснив заяви Лукашенка про загрозу для Білорусі з боку НАТО
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітик, білоруський диктатор Олександр Лукашенко умисне виступає з провокаційними та брехливими заявами про загрозу з боку НАТО, щоб у такий спосіб підкреслити необхідність захисту та уникнути втягнення республіки у війну в Україні.

Джерело:  ISW

Лукашенко намагається уникнути втягнення у війну в Україні

Представники ISW звертають увагу на те, що нелегітимний президент Білорусі вкотре цинічно звинуватив Україну та Альянс у зростанні кількості провокацій поблизу білорусько-українського кордону. Він також почав брехати, що команда Володимира Зеленського робить усе можливе з метою втягнення сил Альянсу у війну.

Лукашенко також додає, що офіційному Мінську нібито вдалося "утримати потенційного ворога" від застосування військової сили проти Білорусі, а також, що НАТО продовжує нарощувати сили і посилює бойову підготовку в сусідніх країнах.

Як стверджує очільник Міністерства оборони Білорусі Віктор Хренін, його відомство не проводить пряму підготовку до війни, а лише "хоче захистити територію Білорусі".

Лукашенко і Хренін, ймовірно, зосередили інформаційну кампанію на вигаданій агресії НАТО і провокаційній діяльності вздовж білоруського кордону для підстав стверджувати, що військові РБ повинні залишитися в Білорусі для захисту від потенційної агресії НАТО, і таким чином створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу у війну в Україні, - йдеться в звіті.

На переконання американських аналітиків, наступ на Україну з боку Білорусі наразі залишається вкрай малоймовірним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?