ISW розкрив новий план дій Путіна щодо війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

ISW розкрив новий план дій Путіна щодо війни проти України

ISW розкрив новий план дій Путіна щодо війни проти України
Джерело:  online.ua

На думку експертів із Інституту вивчення війни (ISW), очільник Кремля Володимир Путін робить усе можливе, щоб створити умови для затяжної загарбницької війни проти України.

Джерело:  ISW

Путін хоче затягнути війну в Україні — ISW

Іноземні аналітики звертають увагу на те, що під час зустрічі з Радою з розвитку громадянського суспільства і прав людини російський диктатор попередив, що так звана "спецоперація" в Україні може бути "тривалим процесом", а також додав, що окупація нових територій є ключовою ціллю для країни-агресорки.

Що цікаво, Путін навіть взявся порівнювати себе з російським царем Петром I й наголосив, що РФ зараз контролює Азовське море, за яке боровся цар.

Це посилання на російську імперську історію явно окреслює нинішні цілі Путіна в Україні, як відверто імперіалістичні та все ще максималістські. Путін налаштовує російську внутрішню аудиторію на затяжну, виснажливу війну в Україні, мета якої – завоювання нових українських територій, – пояснюють американські аналітики.

Окрім того, наголошується, що російський інформаційний простір позитивно відреагував на імперіалістичні заяви президента РФ, а це може створити додаткові умови для затягування війни проти України.

Експерти ISW також згадали про заяву одного з російських блогерів, який порівняв Україну з Сирією, та почав стверджувати, що армія РФ почала відчувати перемоги на полі бою лише через роки після початку операції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?