Італія домовляється із Францією та Словаччиною щодо відправки ППО Україн
Категорія
Політика
Дата публікації

Італія домовляється із Францією та Словаччиною щодо відправки ППО Україн

Італія домовляється із Францією та Словаччиною щодо відправки ППО Україн
Джерело:  online.ua

Наразі Італія спільно із Францією завершує підготовку до відправки в Україну ППО Samp-T та пропонує Словаччині в обмін на тіж самі системи передати Україні комплекс Patriot.

Джерело:  Corriere della Sera

Що відомо про передачу Україні ППО Італією та Францією і Словаччиною 

За інформацією видання, Італія пропонує надати Словачинні сучасні системи ППО  Samp-T в обмін на відправку Братиславою комплексу ППО Patriot до Німеччини, де на ньому зможуть навчатись українські військові, а потім цей комплекс відправлять на бойове чергування в Україну.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, зі свого боку, під час інтерв'ю для видання двічі ухилився від питання щодо зенітного комплексу Samp-T.

Відповідаючи на питання, який внесок готова зробити Італія й чи підтверджено розгортання Samp-T, Крозетто відповів "не всі можуть робити все, але разом вони можуть зробити багато".

Італія надішле більше допомоги, коли буде схвалено шостий пакет. Вже п'ять. Скажімо, і Україна, і інші країни задоволені допомогою, яку Італія надала і надалі надаватиме. Зміст, як ви знаєте, тримається в таємниці, - зазначив міністр.

Між тим очільник МЗС Італії Антоніо Таяні зазначив, що його країна спільно із Францією завершує підготовку до відправки в Україну ЗРК SAMP/T.

Італія вже надала Україні 5 пакетів допомоги у сфері оборони на суму близько 1 мільярда євро. Готується шостий пакет, який включає системи протиповітряної оборони... У співпраці з Францією ми завершуємо відправку SAMP-T, і в будь-якому випадку є інші дії, над якими ми працюємо конфіденційно, - зазначив Таяні.

Глава МЗС також заявив, що на нинішньому етапі серйозні переговори про припинення війни неможливі.

На поточному етапі домінує невизначеність щодо остаточного результату конфлікту, що не сприяє можливості серйозних переговорів між сторонами. Потреби в логістиці та військовому постачанні все більше ставатимуть ключовим фактором як для Києва, так і для Москви. Глобальні наслідки конфлікту, особливо з точки зору продовольчої та енергетичної безпеки, є очевидними для всіх. Єдність цілей і максимальна співпраця з міжнародними партнерами необхідні на цьому етапі більше, ніж будь-коли, - зазначив очільник МЗС Італії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?