Івана Купала 2018: що не можна робити
Категорія
Культура
Дата публікації

Івана Купала 2018: що не можна робити

Івана Купала 2018: що не можна робити
Джерело:  online.ua

Свято Івана Купала в 2018 році за традицією відзначається 7 липня. Воно вважається одним з найзагадковіших і непередбачуваних, тому овіяно безліччю міфів і легенд, пов'язаних з містикою і чаклунством. У цей день, за народними повір'ями, багато заборонено робити, щоб не стати жертвою лісової нечисті. Що можна і що не можна робити на Івана Купала у матеріалі ONLINE.UA.

Івана купала 2018: що не можна робити в цей день

У 2018 році Купальська ніч випадає з п'ятниці на суботу. Напередодні свята і в сам Іванів день ще з давніх часів люди дотримуються негласних правил, щоб відновити здоров'я, залучити удачу і багатство, а також не потрапити під вплив відьом, русалок, водяників і перевертнів, які прокидаються в ніч з 6 на 7 липня.

Перш за все вважається, що в ніч на Івана Купала не можна спати і купатися у воді - водяна нечисть може нашкодити і заволодіти свідомістю.

Щоб поліпшити добробут сім'ї в ніч на Івана Купала і в Іванів день краще нічого не продавати, віддавати і брати - навіть якщо на дорозі знайдена велика сума грошей, її не можна брати, тому що наслідки можуть бути незворотними.

В день Івана Купала господарям заборонялося бити домашніх тварин, особливо корів, що дають молоко.

Що можна робити на Івана Купала

- Напередодні свята, 6 липня, в будинку потрібно навести порядок, щоб зустріти Іванів день в чистоті.

- У Купальську ніч слід зайнятися збором лікарських трав, які саме в цей час, за повір'ями, наділяються цілющою силою.

- Увечері перед святом Івана Купала можна і потрібно ворожити. Наприклад, незаміжні дівчата запускають в воду вінки з 12 видів рослин - якщо вінок поплив далеко, значить, наречений ходить поруч, якщо прибився до берега - то на шлюб в цьому році розраховувати не варто.

- На сході сонця в день Івана Купала, 7 липня, слід умитися росою або викупатися в річці, щоб змити всі хвороби і зміцнити імунітет. Існує повір'я, що купальська роса подовжує дівчатам красу, а чоловіків наділяє силою.

- У Купальську ніч, за традицією, молодь розпалює багаття, щоб стрибати через вогонь - неодружені пари роблять це заради зміцнення відносин, а сімейні люди для міцного здоров'я. Обов'язково багаття потрібно відвідати незаміжнім дівчатам - за повір'ями, до вечірнього багаття не приходять тільки відьми.

- У Купальську ніч потрібно шукати міфічну квітку папороті, який розквітає чарівним цвітом тільки на один момент. Вважається, що рука, яка зірве вогняну квітку щастя буде весь рік мати чудодійну силу, а людина, що знайшла квітучий папороть буде багатою, щасливою і здоровою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, коли відзначається Івана Купала, історію цього свята, його традиції і звичаї, а також гороскоп на 7 липня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?