Ізраїль оголосив про нові нищівні атаки проти ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль оголосив про нові нищівні атаки проти ХАМАС

Ізраїль оголосив про нові нищівні атаки проти ХАМАС
Джерело:  online.ua

В ізраїльському уряді у четвер, 13 травня, оголосили про завдання нових ударів проти об’єктів та учасників палестинського угрупування ХАМАС на тлі нової ескалації старого протистояння на Близькому Сході.

Джерело: The Times of Israel

Командування Армії оборони Ізраїлю уточнили, що відбило атаку групи бійців ХАМАС на кордоні з Сектором Гази. Підрозділ планував обстріляти ізраїльську територію за допомогою протитанкового озброєння.

Наразі відповідну групу знешкодили. Цьому передувало оголошення про знищення ще двох підрозділів бойовиків.

Один з підрозділів Армії оборони Ізраїлю натрапив на групу ХАМАС неподалік від кордону з Сектором Гази. Відповідно, це 4 та група палестинських сил, яка зазнала зіткнень з ізраїльським опонентом.

Командування ЦАХАЛ звернуло увагу на проведення атаки проти військової бази ХАМАС. Там були розташовані три протитанкові ракетні установки. Своєю чергою угрупування виступає із закликом до палестинців посилити інтенсивність сутичок з Ізраїлем.

Ситуація навколо Ізраїля

Нещодавно ізраїльські та палестинські арабські сили обмінялися сотнями ракетних ударів. Система повітряної оборони Ізраїлю відбила майже всі ракети противника за виключенням кількох, що спричинили 7 жертв.

Натомість об’єкти ХАМАС зазнали нищівних руйнувань, а десятки людей стали жертвами чи отримали різноманітні поранення.

"Їхня кров на їхніх власних руках. Вони поплатяться власними життями. Ми єдині проти мерзенного ворога... Ми знищили десятки терористів, зокрема польових командирів. Ми розбомбили командні центри ХАМАСу і знищили об’єкти, які обслуговують терористичні організації. Ми продовжимо наступ щосили", - оголосив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

Він підкреслив, що збройну відповідь ізраїльська сторона даватиме підрозділам і командуванню ХАМАС до повної відплати за життя свого населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?