Ізраїль озвучив реальну ефективність вакцини Pfizer проти штаму Дельта
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль озвучив реальну ефективність вакцини Pfizer проти штаму Дельта

Ізраїль озвучив реальну ефективність вакцини Pfizer проти штаму Дельта
Джерело:  online.ua

У МОЗ Ізраїлю офіційно заявили про ще більше зниження ефективності вакцини Pfizer / BioNTech COVID-19 проти штаму коронавіруса Дельта. За останні два тижні показник ефективності знизився майже в два рази - до 39%.

Джерело: CNBC

Ще в перших числах липня в МОЗ Ізраїлю відзначали зниження ефективності вакцини Pfizer до 64%. Але згідно з новим звітом Міністерства охорони здоров'я країни, на сьогоднішній день вакцина ефективна всього на 39%, хоча як і раніше забезпечує надійний захист від важкого розвитку захворювання і госпіталізацій.

Важливо звернути увагу на те, що за оцінками МОЗ Ізраїлю в період з 2 травня по 5 червня вакцина Pfizer показала ефективність 94,3%, в період з 20 червня по 17 липня - 64%, а станом на 25 липня показала ефективність тільки на 39%. А це означає, що навіть вакциновані люди на даний момент піддаються великим ризикам зараження.

На скільки ефективна вакцина Pfizer від коронавіруса

Останні дані МОЗ Ізраїлю свідчать про те, що ефективність препарату знижується перед новим штамом Дельта, який вже починає домінувати в усьому світі. При цьому в Ізраїлі запевняють, що дві дози вакцини як і раніше дуже добре захищають людей від серйозного перебігу захворювання (на 91%) і проти госпіталізації (88%).

"Ми повинні пам'ятати про те, що з часом ефективність цих вакцин може знизитися", - підкреслює доктор Ісаак Богох, професор інфекційних хвороб Університету Торонто.

У компанії Pfizer і BioNTech вже прокоментували нові дані про ефективність вакцини в МОЗ Ізраїлю. Там визнали, що ефективність вакцини в запобіганні інфекцій і симптоматичних захворювань знижується через шість місяців після вакцинації, але запевняють, що ефективність запобігання серйозного перебігу захворювання залишається високою.

Вакцинація в Україні

З 12 липня вакцина від коронавируса Comirnaty від Pfizer / BioNTech надійшла в усі центри масової вакцинації в Україні. Цим препаратом на даний момент прищеплюють всіх бажаючих. Також щеплення в Україні роблять препаратами AstraZeneca (різного виробництва), CoronaVac і Moderna.

Станом на 25 липня в Україні першу дозу вакцини отримали понад 3 млн осіб. Повністю вакциновані вже більше 1,7 млн людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?