Ізраїль пригрозив Ірану ударами по ядерних об'єктах
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль пригрозив Ірану ударами по ядерних об'єктах

Ізраїль пригрозив Ірану ударами по ядерних об'єктах
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони Ізраїлю Бені Ганц заявив про підвищення стану готовності армії до ударів по об'єктах ядерної програми Ірану. 

Джерело:  Bloomberg

Ізраїль погрожує завдати ударів по іранських ядерних об'єктах 

Ви можете через два-три роки перетнути небо на сході і взяти участь в атаці на ядерні об'єкти в Ірані, до якої ми готуємося, при цьому значно підвищуючи готовність в останні роки, - звертаючись до військових пілотів армії Ізраїлю.

Ізраїль дуже стурбований військовим співробітництвом Ірану з РФ. Зокрема, офіційний Ієрусалим побоюється того, що на тлі зростаючої залежності Кремля від озброєнь з Ірану, Тегеран може запросити в Росії допомоги у розвитку власної ядерної програми.

Ізраїль відкидає твердження Ірану про те, що ядерна програма переслідує мирні цілі, і заявив, що зробить будь-які кроки, необхідні для запобігання отримання Іраном бомби.

Очікується, що новий ізраїльський уряд на чолі з Біньяміном Нетаньяху буде затверджено парламентом у четвер після перемоги на виборах минулого місяця. Ганц, колишній начальник Генерального штабу Армії оборони Ізраїлю, швидше за все, залишиться в парламенті як член опозиції.

Між тим, за  інформацією The New York Times, Білий дім активно продіє передачі Іраном БПЛА для окупаційної армії РФ, яка веде війну проти України.

Зокрема, для цього було розроблено масштабну програму.

У матеріалі видання зазначається, Білий дім активізував свою роботу щодо іранських дронів після того, як виявилося, що в безпілотниках знайшли технології країн Заходу, у тому числі й американські.

Автори матеріалу підкреслюють, що американці вже надають українським військовим інформацію про локації, де росіяни готують іранські дрони-камікадзе до запуску.

Також компанії США передали Україні пристрої, які можуть виявляти ворожі безпілотники на далеких відстанях. Такі засоби для боротьби з дронами були включені і до пакетів американської військової допомоги нашій країні.

При цьому у виданні додають, що тему іранських дронів американські чиновники обговорювали і з Ізраїлем - державою, яка має досвід підриву іранської ядерної програми. Зокрема, радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван минулого тижня обговорив з чиновниками Ізраїлю співпрацю між Росією та Іраном.

Інформацію про те, що США намагаються порушити виробництво дронів-камікадзе в Ірані за допомогою санкцій та переговорів, підтвердила прес-секретар Ради нацбезпеки США Едріен Вотсон.

Також, за даними NYT, Білий дім доручив вжити жорстких заходів щодо американських компаній, чиї технології були виявлені в іранських дронах. Держава планує й надалі вводити проти них санкції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?