Кабмін назвав два підходи для зниження тарифів на газ для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін назвав два підходи для зниження тарифів на газ для населення

Кабмін назвав два підходи для зниження тарифів на газ для населення
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль поділився з українцями важливими даними: він розповів, що під час наради з керівництвом Міненерго, НАК "Нафтогаз", НКРЕКП, Оператором ГТС та представниками Офісу президента були напрацьовані два підходи, які "дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення". Про це інформує ONLINE.UA з посилання на допис політика у Telegram.

"Перший підхід — це формування тарифів на газ за формулою "ціна на європейських хабах "мінус" транспортування газу до України", який пропонує Міністерство енергетики", — наголосив Денис Шмигаль.

Окрім того, він додав також пропонується тимчасово обмежити маржу для газопостачальників.

"Очікуваний результат: суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил... Другий підхід, який пропонує державна компанія "Нафтогаз", - це посилення конкуренції на ринку шляхом обов'язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить "Нафтогаз", — зазначив очільник Кабміну.

За словами Шмигаля, також є пропозиція, щоб газопостачальні компанії почали активно конкурувати за базу споживачів, що призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів.

"Очікуваний результат: посилення конкуренції та, як наслідок, суттєве зменшення платіжок для українців", — підкреслив глава уряду.

Як стверджує Денис Шмигаль, за результати наради з відповідальними відомствами "сформували механізм, який дозволить зменшити ціну на транспортування газу".

"НКРЕКП (Нацкомісія з тарифів - ред.) терміново починає ретельну перевірку всіх газопостачальників, які на сьогодні мають найвищі тарифи на цю послугу", — наголосив прем'єр.

Варто нагадати, що з 1 січня в Україні зросли тарифи на тепло та електроенергію. Окрім того, у поточному році українці платитимуть більше не тільки за газ як товар, але і за його постачання. Вже 10 січня у кількох регіонах країни відгриміли акції протесту проти підвищення комунальних тарифів, вони продовжилися й 11 січня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 11 січня Володимир Зеленський наказав терміново знизити тарифи  на газ для населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?