Кабмін попередив про перевантаженість окремих лікарень хворими на COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін попередив про перевантаженість окремих лікарень хворими на COVID-19

Кабмін попередив про перевантаженість окремих лікарень хворими на COVID-19
Джерело:  online.ua

Лікарні, які приймають пацієнтів з діагнозом коронавірусу COVID-19, мають певні труднощі з навантаженням, визнали у Кабінеті міністрів. Очільник українського уряду оголосив. що перевантаженими виявляються заклади в окремих центрах областей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єра на урядовому засіданні 25 листопада.

За його словами, обласні центри зіткнулися з нестачею ліжок у лікарнях.

"Велика кількість очільників міст чітко розуміє важливість дотримання карантинних заходів на рівні регіонів, на рівні міст, адже бачить реальну картину, яке зараз навантаження на лікарні і лікарів. Є окремі міста, де завантаженість досягає 90%, на сьогодні місць в таких лікарнях починає не вистачати, і фактично їх майже немає в окремих обласних центрах", - пояснив Шмигаль.

Він додав, усіх хворих розміщують у відповідних лікарнях на районному чи обласному рівні, їх мусять маршрутизувати, куди саме спрямовувати.

Слід зауважити, станом на ранок 25 листопада по всій Україні зареєстрували 661 858 діагнозів COVID-19 від початку пандемії. За підсумками попередньої доби виявлено 13 882 нових випадків.

В Україні чинний карантин вихідного дня, він забороняє роботу культурних та розважальних закладів та обмежує гастрономічні роботою в режимі на виніс — на кожні вікенди. Наразі він чинний до 30 листопада та невідомо, чи будуть його пролонгувати у наявному сьогодні форматі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів наразі обговорюють карантинні обмеження, які будуть чинними у період різдвяних та новорічних свят. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, обговорюється навіть введення жорстких заходів. Згідно з його заявою, у грудні влада оцінюватиме ефективність наявних обмежень та вже ухвалить рішення на основі таких висновків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?