Кабмін скасував пільгову ціну на електроенергію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін скасував пільгову ціну на електроенергію

Кабмін скасував пільгову ціну на електроенергію
Джерело:  online.ua

Представники Кабінету міністрів вирішили скасувати пільгову ціну на електроенергію для населення. Йдеться про скасування можливості сплачувати 90 копійок за кожен кВт-год до 100 перших. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки урядового засідання у понеділок, 28 грудня.

За оприлюдненими даними, з січня 2021 року ціна становитиме 1,68 гривні за кВт-год.

"Із січня проєкт постанови передбачає продовження дії ПСЗ до 31 березня 2021 року, встановлення із 1 січня 2021 року до 31 березня фіксовану ціну для населення в розмірі 1,68 грн за кВт-год", - наголосив в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Він стверджує, що ціна на електроенергію для населення ризикує збільшитися у понад 2,5 раза, якщо представники уряду не ухвалюватимуть рішення щодо пільгового показника. Це станеться нібито через переведення ціни в ринкову.

Нагадаємо, що з початком 2021 року українське населення чекатиме також не тільки на дорожчання електроенергію. Підвищиться також ціна на газ, однак в різних регіонах різно.

Як повідомляв ONLINE.UA, у січні 2021 року пропозиції постачальників на конкурентному ринку природного газу коливатимуться від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр. Показник максимальної ціни збільшиться на 20,5%, а мінімальної на 11%.

Приблизно дві третини абонентів забезпечують газом регіональні компанії, безпосередньо їхні ціни коливаються від 8,75 до 10,8 гривні. Тим часом середня ціна на паливо у грудні коливається між 6,33 та 8,96 гривні.

НАК "Нафтогаз" також оголосила про підвищення ціну на власне палива для побутових абонентів до 7,22 гривні. Наразі компанія обслуговую близько 3% населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?