Кабмін вперше пояснив своє скандальне рішення щодо коштів з держбюджету
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін вперше пояснив своє скандальне рішення щодо коштів з держбюджету

Кабмін вперше пояснив своє скандальне рішення щодо коштів з держбюджету
Джерело:  online.ua

27 жовтня українців приголомшила неочікувана новина — офіційно стало відомо про те, що український уряд вирішив передати 61,55 млн грн, передбачених у поточному році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору для покращення стану доріг загального значення у Львівській області. Команда Дениса Шимгаля нарешті вирішила пояснити своє рішення. В уряді почали стверджувати, що перерозподіл коштів, передбачених МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, дозволить реалізувати незавершений проєкт у наступному році. Про це повідомляє ONLINE.UA на сайт КМУ.

"Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів щодо перерозподілу коштів для проекту "Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" дозволяє забезпечити його повну реалізацію у наступному році", — кажуть в уряді.

Вказано, що Кабмін підтримав рішення Комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення даного проекту у 2021 році. Для цього Мінекономіки внесло постанову, яка забезпечить виконання цього рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом.

"Додатково зазначимо, що рішення Комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проекту у 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проекту у 2020 році. Усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проектів, яка складається з 8 членів уряду та 17 народних депутатів членів Комітету ВРУ з питань бюджету. Останнє засідання Комісії відбулося 29 вересня 2020 року", — наголосили в Кабміні.

Нардеп від "Слуги Народу" Олександр Трухін заявив, що інформація про направлення на ремонт доріг 61,5 млн гривень, які начебто були передбачені для програми Міністерства охорони здоров’я щодо боротьби з онкозахворюваннями, "викладена маніпулятивно".

Раніше ONLINE.UA повідомляв про новий гучний скандал навколо НАБУ та Артема Ситника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?