Кадиров відчуває загрозу своєму авторитарному правлінню у Чечні — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Кадиров відчуває загрозу своєму авторитарному правлінню у Чечні — ISW

Кадиров відчуває загрозу своєму авторитарному правлінню у Чечні — ISW
Джерело:  online.ua

Глава Чечні Рамзан Кадиров боїться впасти у немилість до російського диктатора Володимира Путіна, а також побоюється нестабільності в Чечні.

Джерело: ISW

У Чечні здійснили напад на поліційський відділок

У ніч на 28 березня у Гудермесі, Чечня, відбувся напад на поліцейську дільницю. Кадиров стверджував, що чеченська влада вбила двох невідомих.

Російські джерела поширили відеозапис, який нібито показує, як двоє чоловіків стріляють у місцевий відділ поліції.

У Гудермесі знаходиться також університет спецназу Кадирова, хоча невідомо, чи пов'язаний напад з цим закладом.

Пізніше Кадиров опублікував кадри, на яких він сам, його 15-річний син і оточення чеченських чиновників і силовиків відвідують місце нападу та оглядають понівечені тіла нападників.

Кадиров боїться нестабільності в Чечні

Аналітики зазначають, що цим демонстративним оглядом тіл, Кадиров хотів підвищити свій імідж "сильної людини" та дати сигнал чеченцям, що будь-яка форма внутрішнього опору його правлінню буде усунена.

Той факт, що відповідь Кадирова на атаку була настільки негайною та жорстокою, свідчить про те, що він стурбований потенціалом внутрішнього опору в Чечні, який може підірвати його авторитарне правління автономною республікою.

13 березня Кадиров зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб підвищити актуальність Чечні в російській політичній і військовій сфері.

ISW оцінив, що Путін може скористатися побоюваннями Кадирова, і змусити його збільшити роль чеченських бойовиків у війні проти України.

Кадиров, ймовірно, бачить будь-які ознаки внутрішньої нестабільності в Чечні як загрозу подальшій прихильності Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?