Каховську ГЕС могли підірвали лише за вказівкою Путіна — Данілов
Категорія
Політика
Дата публікації

Каховську ГЕС могли підірвали лише за вказівкою Путіна — Данілов

Каховську ГЕС могли підірвали лише за вказівкою Путіна — Данілов
Джерело:  online.ua

Російські війська могли підірвали Каховську ГЕС лише за свідомим наказом російського президента Володимира Путіна. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Джерело: Радіо Свобода

Хто віддав наказ підірвати Каховську ГЕС

Підрив дамби відбувся російськими терористами тієї вибухівкою, яка була закладена ще заздалегідь у вересні-жовтні минулого року, скоріше за все, за вказівкою Москви, все це відбулося вчора.

Данілов підкреслив, що команда на цей терористичний акт видавалася з Кремля, із кабінету Путіна.

На інших рівнях такі вказівки не віддаються. Це не рівень батальйону, дивізії, це не рівень навіть ситуації, пов’язаної із Шойгу, - додав він.

Секретар РНБО додав, що перед підривом окупанти підняли рівень води на Каховській ГЕС до 19 метрів, оскільки ГЕС перебувала під їхнім контролем.

Вони всі очікують наш контрнаступ. Більш того вони максимально підняли рівень. Він був 18.16 метрів, вони його підняли більш як 19 метрів. Накопичили свідомо, щоб більше шкоди створити під час підриву, - сказав він.

Попри те, що зруйнована ГЕС може вплинути на роботу ЗАЕС, Данілов вважає, що найближчі чотири місяці там буде стабільна ситуація.

В ефірі телемарафону Данілов підтвердив, що підрив Каховської гідроелектростанції здійснила 205-та мотострілецька бригада збройних сил РФ.

Він наголосив, що ці дії прямо порушують Женевську конвенцію.

Данілов також прокоментував реакцію Кремля на підрив Каховської ГЕС.

Росіяни захлинаються від люті, що нічого не можуть зробити військовим шляхом, і тому вигадують нісенітниці, які не мають під собою жодного підґрунтя.

Наслідки цієї катастрофи, сказав Секретар РНБО України, «будуть вкрай складними», зокрема, для екологічної ситуації на півдні України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?