Калібри на борту. У Чорному морі вперше за кілька днів з’явився корабель-ракетоносій
Категорія
Україна
Дата публікації

Калібри на борту. У Чорному морі вперше за кілька днів з’явився корабель-ракетоносій

Калібри на борту. У Чорному морі вперше за кілька днів з’явився корабель-ракетоносій
Джерело:  online.ua

Росія вперше за кілька днів вивела у Чорне море корабель-ракетоносій з вісьма "Калібрами". В оперативному командуванні "Південь" припускають можливість ракетних атак по Україні на початку тижня.

Джерело: керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

У Чорне море вийшов носій "Калібрів"

Гуменюк зазначила, що в Чорному морі вперше за кілька днів з’явився російський ракетоносій на чергуванні.

Це надводний ракетоносій, несе 8 ракет типу "Калібр" на борту. Це свідчить про те, що підготовка йшла, і в пунктах базування також є ракетоносії, які споряджені і можуть бути долучені до служби протягом кількох годин, - сказала вона.

В командуванні закликали українців не нехтувати повітряними тривогами.

Треба усвідомлювати, що сигнали повітряної тривоги і тяжіння нашого ворога до своїх скреп і традицій може бути критичним. Цілком ймовірно, що початок тижня буде ознаменований такою атакою.

Наразі у морі спостерігають шторм, проте ракетоносії можуть робити пуски навіть за такої погоди.

Військова операція на Кінбурнській косі

Там відбувається те саме, що відбувається по всій Україні - війна. Там відбуваються бойові дії, і робота дуже складна, зокрема і через те, що специфічні і погодні умови (шторми, вітер), специфічне і саме географічне розташування, - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що миколаївські порти можливо додати до ініціативи "зернового коридору" після повного звільнення області.

Усе це - дуже великий спектр факторів, які треба враховувати і дочекатися офіційного зведення Генерального штабу, тільки вони можуть сповістити про те, що дійсно відбувається, і коли дійсно можна радіти, - зазначила речниця.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?