Канада чітко відповіла на прохання України щодо постачання зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Канада чітко відповіла на прохання України щодо постачання зброї

Канада чітко відповіла на прохання України щодо постачання зброї
Джерело:  online.ua

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі зазначила, що рішення про надання Україні озброєння буде ухвалено урядом відповідно до законодавства Канади.

Джерело: пресконференція МЗС

Канада надасть Україні озброєння

На спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою, очільниця зовнішньополітичного відомства Канади сказала, що в Оттаві питання про надання Україні зброї обговорюється.

Ми чули чіткі запити з боку української влади, і багато посадовців тут нагадували про це прохання. Ми знаємо, що наша роль у цьому контексті важлива, тож розглядаємо варіанти і будемо оперативно приймати рішення, – зазначила Мелані Жолі.

Також очільниця МЗС Канади підкреслила, що Росія проводить кампанію по дезінформації та пропаганди проти України.

Наш меседж є дуже чітким – зосередження Росією збройних сил навколо України є неприйнятним, Росія є агресором, і ми стоїмо пліч-о-пліч з українцями, – наголосила Жолі.

Візит глави МЗС Німеччини до України

Нагадаємо, що 17 січня Україну відвідала очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Під час свого візиту міністерка зазначила, що Німеччина планує взяти на себе лідерську роль у роботі розвитку Кримської платформи та сприяти пришвидшенню деокупації Кримського півострову.

При цьому Бербок зазначила, що Берлін прикладе всі можливі зусилля для відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Бербок прилетіла до Києва перед своїм візитом до Москви. Вона зазначила, що прагне з’ясувати, чи є в України та РФ прагнення до відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Вона також мала намір донести до представників офіційного Києва та Москви загальну позицію ЄС та країн-членів Великої сімки стосовно існуючої кризи.

Держсекретар США відвідає Україну

Державний департамент США офіційно підтвердив, що глава дипломатичного відомства Ентоні Блінкен вирушить до Києва та Берліна , де перебуватиме з візитом з 18 по 20 січня 2022 року.

За словами представників американської влади, 19 січня Блінкен планує зустрітися з українським президентом Володимиром Зеленським та очільником МЗС Дмитром Кулебою, щоб підтвердити відданість команди Джо Байдена суверенітету та територіальній цілісності України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?