Канада направила в Україну елітний спецназ
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада направила в Україну елітний спецназ

Канада направила в Україну елітний спецназ
Джерело:  online.ua

Влада Канади ухвалила рішення направити в Україну невелику групу силовиків елітного підрозділу збройних сил Канадський полк спеціальних операцій (CSOR).

Джерело: канадський телеканал  Global News  із посиланням на анонімні джерела в уряді Канади

Канада уже направила в Україну елітний спецназ

За словами іноземних інсайдерів, присутність в Україні канадських спецпризначенців – це спроба членів НАТО стримати російську агресію в нашій країні та визначити шляхи допомоги українському уряду.

Окрім того, наголошується, що підрозділ також отримав завдання допомогти розробити план евакуації канадських дипломатів у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Як стверджує речниця полку Ембер Біно, вищезгаданий канадський спецназ працює в нашій країні уже майже 2 роки. Прес-секретарка звернула увагу на те, що він спеціалізується на тренуванні, а також на перевірці інструкторів та військового керівництва.

Інсайдери Global News запевняють, що головна ціль останнього контингенту спецназу, який вирушив до України приблизно 9 січня, не тренування.

Британія попередила про неминуче вторгнення РФ в Україну

Варто зазначити, що нещодавно очільник парламентського комітету Великої Британії з питань оборони Тобіас Еллвуд офіційно попередив, що армія РФ може вже найближчим часом розпочати нове військове вторгнення в Україну.

На його думку, вторгнення Росії в нашу країну стає неминучим, адже російського диктатора Володимира Путіна загнали у кут відмовою від вимог Кремля стосовно України та нерозширення НАТО на схід.

Ми загнали президента Путіна у кут, залишивши йому лише один вихід. Путін сам себе загнав у кут. Після того, як НАТО відмовилося підкоритися його загрозам, варіант залишився лише одним, — пояснив свій прогноз Еллвуд.

Він звернув увагу на те, що у Альянсу була можливість розмістити в Україні достатньо військових та озброєння для уникнення загрози російського вторгнення, проте наразі все залежить від дій Путіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?