Канада офіційно погодилася передати Україні танки Leopard 2
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада офіційно погодилася передати Україні танки Leopard 2

Канада офіційно погодилася передати Україні танки Leopard 2
Джерело:  online.ua

Канада ухвалила рішення щодо поставок Збройним силам України своїх чотирьох танків Leopard 2. З такою заявою виступила глава Міністерства оборони Канади Аніта Ананд під час традиційного брифінгу.

Джерело: сайт Міноборони Канади

Канада все-таки передасть Україні свої танки: що відомо

Я оголошую, що Канада надасть Україні чотири основні бойові танки Leopard 2 у найближчі тижні. Це оголошення разом із допомогою наших союзників і партнерів значно допоможе Збройним Силам України в їхній героїчній боротьбі за захист свободи й суверенітету їхньої нації, - наголосила очільниця Міноборони Канади.

Аніта Ананд звертає увагу на те, що канадські танки дадуть можливість Збройним силам України звільнити ще більше територій і захистити українців від жорсткої російської агресії.

Ці танки готові до бою і будуть передані протягом найближчих тижнів. Ми також розгорнемо певну кількість військовослужбовців Збройних сил Канади для навчання українських солдатів необхідним навичкам із цією технікою у процесі координації із союзниками, - підкреслила глава канадського оборонного відомства.

Аніта Ананд також пояснила журналістам, чому офіційна Оттава передає Україні лише чотири одиниці техніки.

За її словами, у Канади на озброєнні перебувають 82 танки Leopard 2, однак вона не захотіла уточнювати, скільки з них готові до використання на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?