Канада оголосила про арешт активів Абрамовича
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада оголосила про арешт активів Абрамовича

Канада оголосила про арешт активів Абрамовича
Джерело:  online.ua

Уряд Канади прийняв рішення про арешт активів російського олігарха Романа Абрамовича на суму в 25 млн доларів. 

Джерело:   Reuters

Канада арештує активи Абрамовича

Зокрема, планується конфіскувати 26 мільйонів доларів в компанії Абрамовича  "Granite Capital Holdings Ltd" .

Російські олігархи є співучасниками незаконного та варварського вторгнення в Україну, і Канада не буде притулком для їхніх нечесно здобутих заощаджень, - зазначила керівник Мінфіну Канади Христя Фріланд.

Російський олігарх потрапив під санкції через напад Росії на України.

Зокрема, в затвердженому Україною великому списку санкцій понад 2,5 тис фізичних та майже 1 тис 400 юридичних осіб, у тому числі олігарх Роман Абрамович.

Це перший випадок, коли Канада застосовує закон, який дозволяє за рішенням суду конфісковувати активи, що перебувають під санкціями.

Глава МЗС Канади Мелані Жолі тепер повинна звернутися до суду із запитом про постійну конфіскацію активу на користь Канади.

У разі конфіскації, отримані кошти зможуть бути використані для відновлення України та компенсації жертвам незаконного та невиправданого вторгнення путінського режиму. Канада є першою країною G7, яка запровадила такі заходи, демонструючи свою рішучу відданість Україні, її відбудові та притягненню до відповідальності тих, хто наживався на режимі президента Путіна та підтримував його, - йдеться у заяві відомства.

Закон, що дозволяє цю конфіскацію, був прийнятий у червні, але раніше Жолі заявляла, що його виконання було складним через брак ресурсів поліції для виявлення та вилучення активів, що підпадають під дію санкцій.

У жовтні уряд оголосив про виділення 76 мільйонів канадських доларів (55,6 мільйона доларів США) на фінансування нового спеціального бюро у відомстві Жолі для забезпечення дотримання санкцій та додаткової підтримки поліції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?