Канада уже готується передати Україні танки Leopard – ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада уже готується передати Україні танки Leopard – ЗМІ

Канада уже готується передати Україні танки Leopard – ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, керівництво Збройних сил Канади уже розглядає можливість відправити Україні танки Leopard, однак поки намагаються визначити, яку точну кількість танків зможуть передати ЗСУ.

Джерело:  канадське видання Ottawa Citizen  з посиланням на своїх інсайдерів в Міністерстві оборони та промисловості

Канада планує надати Україні свої танки Leopard: що відомо

За словами інсайдера в Міноборони Канади, Королівські військово-повітряні сили країни можуть, якщо виникне така потреба, скористатися своїми транспортними літаками С-17 для перевезення танків до Польщі, а звідти їх зможуть доставити в Україну.

Журналісти звертають увгау на те, що ЗС Канади мають на озброєнні 112 танків Leopard 2. Згідно з даними інсайдерів видання, деякі з них призначені для тренувань, а інші є броньованими ремонтно-евакуаційними машинами.

Як стверджують анонімні джерела ЗМІ, команда канадського лідера Джастіна Трюда плекає надію надати Україні щонайменше 10 танків Leopard 2 або й більше.

При цьому, що цікаво, прем'єр-міністр Джастін Трюдо 25 січня не зміг підтвердити передачу танків Україні, але додав, що це може статися найближчим часом.

Як ви добре знаєте, Канада завжди намагається зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Ми сподіваємося, що в найближчі кілька днів у нас буде чим поділитися, – заявив він представникам ЗМІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?