Канада заборонила імпорт золота з РФ та наклала санкції на патріарха Кирила
Категорія
Економіка
Дата публікації

Канада заборонила імпорт золота з РФ та наклала санкції на патріарха Кирила

Канада заборонила імпорт золота з РФ та наклала санкції на патріарха Кирила
Джерело:  online.ua

Канадський уряд розширив санкції на імпорт російського золота та ювелірних виробів з нього. Також у санкційний список осіб потрапили очільник РПЦ патріарх Кирило, «Роскомнадзор» і пропагандистські ЗМІ РФ.

Джерело: сайт уряду Канади

Канада запровадила нові санкції проти РФ

Уряд Канади заборонив імпорт певних виробів із золота з Росії, відрізавши ці товари від офіційних міжнародних ринків та ще більше обмеживши спроможність Росії фінансувати ведення війни, - повідомили в МЗС Канади.

Також зазначається, що заборона поширюється на усі види золота (як монетарного, так і немонетарного), а також ювелірні вироби (окрім срібних) та їх деталі.

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі під час участі у саміті G20 в Індонезії оголосила про нові санкції проти російських пропагандистів та ЗМІ.

Російська пропагандистська машина повинна відповісти за свою брехню. Канада віддана боротьбі з дезінформацією, де б вона не поширювалася. Сьогодні ми даємо чітко зрозуміти тим, хто пропагує оману: ви будете відповідати. Канада підтримує Україну, - сказала вона.

Зокрема санкції торкнуться 15 юридичних осіб, контрольованих російським урядом, та 29 фізичних осіб, які поширюють дезінформацію.

Серед них агентства “ТАСС”, “Regnum” та “Sputnik”, телеканали “ВГТРК”, “Россия-24”, “Первый канал”, “Россия-1”, “НТВ” та “RT”, медіа-ресурси “Газпроммедіа”, “Національна медіа група”, “Vesti.ru” і “Смотрим”, а також організації “Роскомнадзор” і “Россотрудничество”.

Їхнє майно та кошти відтепер заморожені, а до Канади заборонено в’їжджати голові міжнародного департаменту RT Сумбатовичу Гаспаряну, телеведучій Ользі Скабеєвій, речниці МЗС РФ Марії Захаровій, Патрірху РПЦ Володимиру Гундяєву та низці інших російських пропагандистів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?