Канадська компанія визнала, що саме її деталі виявили в іранських "Шахедах"
Категорія
Світ
Дата публікації

Канадська компанія визнала, що саме її деталі виявили в іранських "Шахедах"

Канадська компанія визнала, що саме її деталі виявили в іранських "Шахедах"
Джерело:  online.ua

Очільник канадської компанії Tallysman Wireless Джайлз Пантера публічно визнав, що продукція саме його підприємства була виявлена в іранських дронах "Шахед-136", які армія РФ використовує для атак на території нашої країни.

Джерело:  The Globe and Mail

Канадська фірма підтвердила, що саме її деталі знайшли в іранських дронах

Нещодавно українські фахівці із Statewatch разом з Незалежною антикорупційною комісією України дійшли висновку, що в іранському дроні "Шахед-136" наявні 30 компонентів західного виробництва, зокрема Японії, ФРН та США.

Що важливо розуміти, більшість зі виявлених компонентів не підлягають експортному контролю – зокрема й обладнання для антен виробництва канадської Tallysman Wireless.

Іноді припускають, що ми якимось чином причетні до використання (компонентів в іранських дронах). Це абсолютно не так. Компанія Tallysman на 100% підтримує Україну на тлі російської агресії, – запевняє Джайлз Пантера.

За його словами, Tallysman Wireless не продає свою продукцію до Ірану чи РФ, а її дистриб'юторській мережі заборонено продавати продукцію країнам, фізичним та юридичним особам, які перебувають у санкційних списках.

Окрім того, він повідомив, що наразі його компанія співпрацює з прикордонною службою та іншими урядовими установами країни, щоб нарешті з'ясувати, як саме її деталі потрапили до Ірану.

Пантера звертає увагу на те, що ідентичні компоненти можна знайти в побутових пристроях супутникової навігації.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно офіційна Оттава ввела нові санкції проти іранських юридичних і фізичних осіб, зокрема й проти компанії, яка допомагає розробляти дрони "Шахед".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?