Канал Geek Journal раптово розблокували. "1+1" зняв всі скарги після обурення українців
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Канал Geek Journal раптово розблокували. "1+1" зняв всі скарги після обурення українців

Канал Geek Journal раптово розблокували. "1+1" зняв всі скарги після обурення українців
Джерело:  online.ua

Резонансний скандал навколо блокування каналу Geek Journal українського блогера Тайлера Андерсона прийняв несподіваний поворот. 23 січня його раптово розблокували на YouTube, так як канал "1 + 1" несподівано для всіх відмовився від усіх скарг і страйків. Це сталося без пояснень і вибачень, на що звернув увагу українців блогер. Тайлер Андерсон назвав розблокування Geek Journal першою перемогою в "війні", хоч і допускає, що це може бути тільки тимчасовим затишшям перед справжньою бурею. Блогер подякував всім українцям за підтримку, підкресливши, що без їх допомоги неможливо було б відстояти честь всього українського ютуба. Як сталася розблокування Geek Journal, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео Тайлера Андерсона.

"З самого дитинства один з моїх улюблених каналів нагадував мені, що я не один ... Навіть іронічно, що він все ще це робить! Нехай і не в такий спосіб, що і раніше, нехай і не тими засобами, як раніше, але я до сих пір відчуваю, що не один. Спасибі, мої улюблені люди, що підримуєте нас з такою силою! Я не очікував такої віддачі, тому і слів підходящих я не готував. Все що мені залишається це сказати ДЯКУЮ, за те що розірвали твіттер, за то що назнімали купу відосів, наробили купу постів і звичайно за те, що в деталях пояснили телевізору, що головні тут ВИ, а не він! Слоган "Ти не один" переріс свого автора, і став чимось значно сильнішим, ніж раніше. І ми надовго запам'ятаємо день, коли ютуб і творці відосів з гівна і палиць перемогли телевізор! ", - написав Андерсон в коментарі до нового відео.

Блогер розповів, що всі чотири страйки "1 + 1" безслідно зникли. До цього керівництво каналу погоджувалося відмовитися від скарг, тільки якщо блогер видалить всі 8 відео, на які скаржився канал, і публічно визнає свою помилку. Андерсон зазначив, що ці умови було б важко виконати, оскільки ролики вже встигли завантажити на торрент, крім того, в різних куточках країни небайдужі зберегли їх на свої пристроях. Тому в понеділок, 25 січня, блогер планував відмовити каналу. Однак вже 23 січня скарги були зняті без виконання умов.

Українці не приховують радості після розблокування каналу Geek Journal. Вони масово коментують ситуацію в соцмережах.

"Дуже показово! В Україні такі "володарі", дмуть, дмуть в щоки, а як розуміють що получать по зубах: всираються. Молодці, що не відступили і відстояли правду !; Тайлер, тиха вода - греблі рве! А бурхлива - 1 + 1 взагалі знесе!; Ура, хоч якась справедливість в нашій країні; Скала "тріснула" - треба йти добивати. Вони включили "заднього". Ці "Боженьки" (1 + 1) багато на себе беруть. Пости з вибаченнями вони повинні публікувати; Нехай думають що хочуть, але г + г вінават для мене. Я буду скаржитися на кожне їхнє відео ", - радіють перемозі Geek Journal над" 1 + 1 ".

Нагадаємо, раніше Тайлер Андерсон опублікував огляд найгучніших проектів "1+1". У нього потрапили як шоу, так і випуски новин "ТСН". Після цього блогер отримав відразу три скарги за порушення авторських прав за використання відеоконтенту "1+1". В результаті YouTube заблокував канал блогера.

Андерсон пояснив, що брав лише фрагменти роликів "1 + 1" за принципом fair use, що дозволяє обмежене використання матеріалів без звернення до авторів відео. В "1+1" відповіли, що цей принцип не можна застосовувати до каналів з монетизацією і, зокрема, до заблокованих відео, оскільки вони містять рекламну інтеграцію. Після резонансного скандалу українці в мережі запустили акцію підтримки Geek Journal під хештегом #saveGeekJournal. Сотні людей публічно висловили свою підтримку Тайлеру Андерсону.

Нагадаємо, команда Тайлера Андерсона створила Geek Journal п'ять років тому, на даний момент на канал підписані більше 120 тисяч користувачів. На каналі створюють якісні україномовні ролики про трендові фільми і серіали. Блогер неодноразово критикував контент "1 + 1" за плагіат, регулярне використання російської мови і дублювання російських серіалів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "1+1" відповів на звинувачення щодо блокування каналу Geek Journal. Представники медіахолдингу заявили, що виступають за захист авторського права і боротьбу з незаконним використанням контенту на всіх майданчиках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?