Капітуляція і виведення військ. Данілов висловився з приводу мирного плану Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Капітуляція і виведення військ. Данілов висловився з приводу мирного плану Китаю

Капітуляція і виведення військ. Данілов висловився з приводу мирного плану Китаю
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО назвав головний пункт для реалізації мирного плану, який пропонує Китай.

Джерело: Олексій Данілов

Данілов назвав формулу мирного плану

Секретар Ради з національної безпеки та оборони Олексій Данілов, коментуючи візит лідера КНР Сі Цзіньпіна до Москви згадав про мирний план, який Китай вже давно прагне реалізувати в Україні.

Данілов зазначив, що головними пунктами, які допоможуть досягти миру в Україні є виведення російських військ з окупованих територій та підписання країною-агресоркою капітуляції.

Пункт перший і головний – капітуляція або виведення російських окупаційних військ з території України згідно норм міжнародного права, Статуту ООН, – підкреслив він.

Секретар також додав, що зробити це потрібно для того, щоб перш за все, відновити територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Візит Сі Цзіньпіна до Москви

20 березня до РФ прибув президент Китаю Сі Цзіньпін. Він планує зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Аналітики стверджують, що лідери планують обговорити можливі схеми ухилення від санкцій та посередництво Китаю у врегулюванні війни в Україні шляхом переговорів.

До цього Китай оприлюднив перелік власних мирних ініціатив щодо завершення розв’язаної Росією війни проти України. Туди входили суперечливі пункти, які обурили не тільки українців, а і західних партнерів, зокрема мирні переговори, припинення санкцій проти РФ та інші.

Напередодні візиту лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви кремлівський диктатор Володимир Путін випустив цинічну статтю про готовність до врегулювання розв’язаної Кремлем війни проти України за допомогою мирних переговорів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?