Керівництво ЗСУ відреагувало на чутки про нові хвилі мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Керівництво ЗСУ відреагувало на чутки про нові хвилі мобілізації

Керівництво ЗСУ відреагувало на чутки про нові хвилі мобілізації
Джерело:  online.ua

Керівництво Збройних сил України вирішило прокоментувати заяви про нові хвилі мобілізації.
Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач наголошує, що це просто чутки.

Джерело: "24 Канал"

У ЗСУ назвали причини поточної мобілізації

Мобілізація, дійсно, зараз іде, але вона була і вчора, і позавчора. І почалася вона ще 24 лютого минулого року,– пояснює Роман Горбач.

Він також звертає увагу на те, що зараз українській армії потріні потрібні фахівці, як на нові зразки озброєння, які Києву обіцяють незабаром передати міжнародні партнери, так і для поповнення втрат особового складу.

За словами Горбача, насамперед мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями.

Окрім того, зазначається, що особовий склад, який раніше не проходив службу, може бути призваними тільки в навчальні центи, де їх будуть вчити за визначеними спеціальностями.

Тільки після цього вони прибувають до військової частини.

Ті ж, хто мав певний військовий досвід, а потім мав нетривалу перерву від служби, можуть відразу вирушити у військові частини, - наголошує Роман Горбач.

Як стверджує полковник, у перші тижні війни черги були настільки великими, тому територіальні центри не могли впоратися з чергами добровольців. Однак наразі обсяги мобілізації в рази зменшилися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?