Керівниця українського офісу Amnesty International оголосила про своє звільнення
Категорія
Україна
Дата публікації

Керівниця українського офісу Amnesty International оголосила про своє звільнення

Керівниця українського офісу Amnesty International оголосила про своє звільнення
Джерело:  online.ua

Очільниця українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук повідомила про своє звільнення після того, як головний офіс організації опублікував звіт з твердженнями, що ЗСУ нібито піддають небезпеці цивільних, створюючи бази та застосовуючи озброєння в житлових районах.

Джерело: Оксана Покальчук

Керівниця офісу Amnesty International в Україні звільнилася

Це – ще одна втрата, яку мені принесла війна. Улюблена робота, 7 років життя, плани на майбутнє, а останні 5 місяців – ще і рятівний круг у вигляді правозахисної роботи на благо рідної країни під час війни. Все розбилося об стіну бюрократії та глухого мовного бар'єра. Справа не в англійській, а в тому, що якщо ти не живеш у країні, в яку вдерлися окупанти та рвуть її на шматки, тобі, напевно, не зрозуміти, що ж тут такого – засудити армію захисників. І немає слів у жодній мові, які здатні це донести до того, хто не відчув цього болю, - написала Покальчук.

Фото: відкриті джерела

Нагадаємо, що 4 серпня міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила звіт, у якому стверджується, що українські бійці нібито піддають небезпеці цивільних, створюючи бази та застосовуючи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях.

В українському відділі організації повідомили, що не брали участі у підготовці звіту й пресреліз "мав як мінімум дослідити дві сторони та врахувати позицію Міноборони України".

Як ми зазначали, представники Amnesty International врешті звернулись до Міноборони з проханням про реакцію, але дали дуже мало часу на відповідь. У результаті цього, самі того не бажаючи, організація створила матеріал, який прозвучав як підтримка російських наративів. Прагнучи захистити цивільних, це дослідження натомість стало інструментом російської пропаганди.

У Міноборони повідомили, що відкрита до розслідування злочинів як російських військових, так і в ЗСУ. Однак цей звіт не враховує контексту подій.

Президент Володимир Зеленський вважає, що звіт від Amnesty International "пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву".

Очільниця Amnesty International Аньєс Калламар сказала, що "українські та російські тролі" в соціальних мережах "атакують" розслідування Amnesty International. Посадовиця додала, що це не послабить "неупередженість організації" і "не змінить фактів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?