Кейт Вінслет зіграє роль військової кореспондентки часів II Світової війни
Категорія
Культура
Дата публікації

Кейт Вінслет зіграє роль військової кореспондентки часів II Світової війни

Кейт Вінслет зіграє роль військової кореспондентки часів II Світової війни
Джерело:  online.ua

Кейт Вінслет зіграє роль військового фотографа Лі Міллер в першому фільмі Еллен Курас. Вона опиниться на знімальному майданчику разом з Джудом Лоу і Маріон Котійяр. Зйомки почнуться в кінці літа 2022 року.

Джерело: Cine Chronicle 

Зосередившись на десятилітті з 1938 по 1948 рік, фільм оповідає про період, коли Лі Міллер подумує про перехід від професії моделі до поста фотографа і військового репортера Vogue.

 «Ми хотіли розповісти про найцікавіший період її життя, той, який визначає її такою, якою вона була, він складатиметься з того, що вона прожила».

Міллер була музою фотографа Мана Рея

Лі Міллер народилася в штаті Нью-Йорк в 1907 році. Після періоду поглибленого вивчення нею образотворчого мистецтва, її помітив засновник Vogue і помістив її фотографію на обкладинку номера. У 22 роки Міллер поїхала в Париж, де познайомилася з Маном Реєм, відомим фотографом. Відкриваючи для себе це мистецтво, вона працювала помічницею і музою, а потім відкрила власну студію.

Була однією з перших фотографів, що засвідчили жах концтаборів

Після багаточисельних сцен ревнощів зі сторони коханого, вона покинула Францію і стала фотожурналістом журналу Vogue в 1942 році. Вона мала намір показати звірства війни за допомогою своїх фотографій і була, зокрема, однією з перших, хто засвідчив жах концентраційних таборів. Лі Міллер, близька до Пабло Пікассо, Жана Кокто і Макса Ернста, є визначною постаттю в світі фотографії.

Американські солдати оглядають вагон, навантажений мертвими полоненими концтабору Дахау. Фото авторства Лі Міллер (leemiller.co.uk)

При написанні сценарію, Ліз Ханна ( «Записки Пентагона», «Спокуси мене, якщо зможеш!») використовувала записи, знайдені на горищі її сім'ї. Реалізацію сценарію було доручено Еллен Курас, яка до сих пір ілюструвала себе в ролі оператора-постановника, наприклад, в «Вічному сяйві чистого розуму» і режисера декількох епізодів серіалу «Академія Амбрелла».

Кейт Вінслет та Лі Міллер (фото - колаж)

Питання про місце жінки в світі журналістики

За словами виконавиці головної ролі, Кейт Вінслет, фільм торкнеться питання про місце жінки в журналістському світі. Як колишній зразок для наслідування, Лі Міллер часто недооцінювалася чоловіками і неправильно розумілася. Її фотографії показують істинний жіночий погляд на війну і її жертви. Їх публікація в модному журналі, такому як Vogue, також перекреслює критику недоброзичливців, які вважають, що видання призначене лише для задоволення жіночих запитів та інтересів.

Лі Міллер - друга справа (фото - wikipedia.org/wiki/Lee_Miller)

Поряд з Кейт Вінслет, в зйомках фільму про Лі братиме участь Джуд Лоу в ролі Роланда Пенроуза, поета і майбутнього чоловіка Міллер; Маріон Котійяр зіграє Соланж д'Айєн, дизайнера французького Vogue; і Андреа Райзборо зіграє роль друга і редактора Лі

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?