Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир ПЦУ

Києво-Печерську Лавру зареєстрували як монастир ПЦУ
Джерело:  online.ua

2 грудня офіційно стало відомо, що Києво-Печерську Лавру, яка знаходилася у розпорядженні проросійської УПЦ Московського патріархату, офіційно зареєстрували в якості монастиря у складі Православної церкви України.

Джерело:  сайт Православної церкви України

ПЦУ зареєструвала Києво-Печерську Лавру як свій монастир

1 грудня 2022 р. було зареєстровано статут Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) Української православної Церкви (Православної церкви України). Відомості про цю юридичну особу в складі Помісної церкви внесені 2 грудня до Єдиного державного реєстру (45081205), - йдеться в повідомленні.

За словами керівництва Православної церки України, "з метою відновлення історичної справедливості, подолання наслідків неканонічного підпорядкування української святині владі Московському патріархату" священний синод ПЦУ на своєму засіданні 23 травня 2022 р. (постанова №30) підтримав рішення про створення у складі Помісної церкви релігійної організації – чоловічого монастиря "Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра".

Фото - скриншот

Окрім того, наголошується, що синод доручив митрополиту ПЦУ Епіфанію звернутися до уряду України із проханням надати один з храмів Лаври у її верхній частині для богослужінь, а певні приміщення – для монастирської діяльності.

Митрополит Київський і всієї України за посадою є священно-архімандритом, тобто канонічним і духовним керівником Київської Лаври. Також рішенням синоду блаженнійший митрополит Епіфаній призначений очолювати монастир як юридичну особу, - йдеться у заяві ПЦУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?