Кіпр та Греція не підтримують заборону видачі віз росіянам
Категорія
Світ
Дата публікації

Кіпр та Греція не підтримують заборону видачі віз росіянам

Кіпр та Греція не підтримують заборону видачі віз росіянам
Джерело:  online.ua

Кіпр і Греція виступили проти блокування віз для російських туристів, які хочуть відвідати ЄС, відкинувши заклик до такої заборони з боку України та інших країн.

Джерело: Politico

Кіпр і Греція проти заборони на візи для росіян

Протягом останніх тижнів офіційні особи з Естонії, Фінляндії, Латвії та Литви висунули ідею загальноєвропейської заборони видачі віз громадянам РФ, але канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився проти, заявивши, що винним за війну в Україні слід вважати президента Росії Володимира Путіна, а не російський народ.

Очікується, що міністри закордонних справ ЄС обговорять заклики до заборони туристів на зустрічі в Празі наприкінці серпня.

Кіпр, де проживає велика російськомовна емігрантська спільнота, займає таку ж позицію, як і Берлін.

Це було б рішення в неправильному напрямку. Ми віримо в міжлюдські контакти, і навіть громадянам Туреччини влада Кіпру надає візи, тому ми не вважаємо, що цей захід має будь-яку цінність для росіян, — сказав Корнеліос Корнеліу, генеральний секретар міністерства закордонних справ Кіпру.

Більшість російськомовних жителів Кіпру, приблизно 50 000, проживають у Лімассолі, місті з населенням 237 000 жителів на південному узбережжі. До війни росіяни становили 25 відсотків від загального числа  туристів, які прибули на острів.

Ми не повинні перешкоджати цим громадам вступати в контакт із родинами та друзями. Головною зброєю є європейська єдність, і наші партнери повинні поважати чутливість інших щодо цього питання, – додав Корнеліу.

Греція, незважаючи на сильні русофільські настрої, які глибоко поширені в суспільстві, враховуючи століття релігійних, військових, економічних і культурних зв’язків, була однією з перших країн ЄС, яка оголосила, що надішле Києву зброю, щоб допомогти боротися з загарбниками.

Але, за словами урядовців, країна також не розглядає можливість зміни статусу російських віз.

Північна Греція є улюбленим місцем відпочинку російських туристів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?