Китай готується до військової операції проти Тайваню — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай готується до військової операції проти Тайваню — експерт

Китай готується до військової операції проти Тайваню — експерт
Джерело:  online.ua

За словами очільника секції Азійсько-Тихоокеанського регіону New Geopolitics Research Network Юрія Пойти, влада Китаю наразі вкрай уважно слідкує за ходом війни між Україною та Росією. Окрім того, мовляв, КНР розглядає перемогу України як негативний сценарій. 

Джерело: "УП"

Експерт заявив про підготовку Китаю до війни проти Тайваню

Експерт звертає увагу на те, що Китаю важливо стати наддержавою і з цією метою потрібно послабити свого стратегічного конкурента.

Як раз РФ відігравала цю роль і якби Росія змогла б завдати стратегічної поразки Україні протягом 3-10 днів, ще й безкровно, то це стало б катастрофічною поразкою Заходу. І Китай би обов'язково цим скористався, - зазначив Юрій Пойта.

На переконання аналітика, те що відбувається в Україні, з військової та міжнародної точок зору, влада КНР проєктує на свою майбутню операцію стосовно Тайваню.

Тому, якби РФ успішно провела свою операцію, для Китаю це було б вигідно, бо це означало б поразку Заходу, це внесло б розкол між США та ЄС, це зміна архітектури безпеки, і це можливість для Китаю повторити таку операцію в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, - пояснює Юрій Пойта.

Що цікаво, як стверджує український експерт, аналітики Китаю переконуються, що Росія зробила помилку стосовно свого вторгнення.

Я спілкувався з китайськими експертами з дуже серйозних аналітичних центрів, близькими до центрів прийняття рішень, і вони переконуються, що Росія зробила помилку стосовно свого вторгнення. Але помилка не в тому, що вона почала свою військову операцію, а в тому, як вона її проводить, - розповідає Пойта.

Окрім того, за його словами, влада КНР розглядАЄ перемогу України як негативний сценарій, можливо, найбільш негативний.

Бо перемога України означатиме перемогу Заходу і європейських моделей. Захід значно посилиться, посиляться трансатлантичні звязки між США та ЄС, - пояснює експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?