Китай направив військові літаки у зону ППО Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай направив військові літаки у зону ППО Тайваню

Китай направив військові літаки у зону ППО Тайваню
Джерело:  online.ua

У відповідь на візит представників США на Тайвань Китай спрямував 11 військових літаків у серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається зоною дії тайванських ППО.

Джерело:  Reuters

Китай знову загострює конфлікт навколо Тайваню

При цьому Міноборони Тайваню заявляє, що протягом останніх днів зафіксувало в районі острова 21 військовий літак і шість військових кораблів армії КНР.

На Тайвань прибула делегація з п'яти американських конгресменів, яку очолює сенатор Ед Маркі.

Політики планують перебувати на острові до 15 серпня. В ході візиту американці зустрінуться з лідерами Тайваню.

Зі свого боку військові Китаю оголосили про проведення нових навчань поблизу Тайваню.

У Міноборони Китаю заявили, що візит американських конгресменів на Тайвань порушує суверенітет і територіальну цілісність Китаю.

Силове відомство оголосило про військові навчання і патрулювання навколо Тайваню у відповідь "на змову Тайбея і Вашингтона".

У той же час послаблення показників китайської економіки обвалило світові ціни на нафту.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 89 центів, або 0,9%, до 97,26 доларів за барель станом на 00:34 GMT після падіння на 1,5% у п'ятницю.

Американська нафта West Texas Intermediate коштувала 91,27 долара за барель, що на 82 центи, або на 0,9%, менше після падіння на 2,4% на попередній сесії.

Економіка Китаю несподівано сповільнилася в липні, тоді як виробництво НПЗ країни впало до 12,53 мільйонів барелів на день, що є найнижчим показником з березня 2020 року.

Офіційні дані свідчать про те, що попит на нафту слабшає, оскільки внутрішня логістика та споживчий попит стримуються рекордно високими цінами на насоси, - зазначає економіст Moody's Analytics Херон Лін.

Водночас Saudi Aramco готова збільшити видобуток сирої нафти до максимальної потужності в 12 мільйонів барелів на день, якщо про це попросить уряд Саудівської Аравії, заявив журналістам у неділю виконавчий директор Амін Насер.

На ціни також впливають обмежені поставки напередодні санкцій ЄС щодо російської сирої нафти та продуктів її переробки цієї зими.

Аналітики кажуть, що додаткові поставки можуть надійти, якщо Іран і Сполучені Штати приймуть пропозицію ЄС відновити ядерну угоду 2015 року, яка скасує санкції на експорт іранської нафти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?