Китай не може бути посередником між Україною та Росією – перший дипломат ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай не може бути посередником між Україною та Росією – перший дипломат ЄС

Китай не може бути посередником між Україною та Росією – перший дипломат ЄС
Джерело:  online.ua

Перший дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що Китай непридатний для посередництва між Україною та Росією, оскільки країна "не розрізняє агресора і жертву". Проте він закликав КНР використати свій вплив на Росію, щоб тиснути на мир.

Джерело: Reuters

Китай не підходить для посередництва між РФ та Україною

Перший дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що Китай погано підходить для посередництва між Україною та Росією, оскільки він “не розрізняє агресора і жертву”.

Китай не бачить різниці між агресором і жертвою агресії. Китай не закликає до виведення російських військ з України, – сказав Боррель.

Але при цьому він додав, що Китай повинен використати свій вплив на Росію для з метою заклику її до миру в Україні.

На думку Борреля, єдиний мирний план, якого можна дотримуватись – це той, який представив президент України Володимир Зеленський, включаючи вимоги вивести російські війська та відновити кордони України до окупації Росією Криму в 2014 році.

Як сприймають мирні ініціативи Китаю у світі

Прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчес звернувся до китайського лідера Сі Цзіньпіна з проханням поговорити з українським президентом і дізнатися з перших вуст про формулу миру в Києві.

Перший заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель заявив, що мирні ініціативи Китаю можуть зашкодити Україні та допомогти Росії підготуватися до наступного наступу.

Проте США “будуть раді будь-якій країні, здатній відігравати конструктивну роль”, коли мова йде про “несправедливий та варварський” напад Росії на Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?