Китай офіційно закликав вивчити походження коронавірусу з лабораторії в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай офіційно закликав вивчити походження коронавірусу з лабораторії в США

Китай офіційно закликав вивчити походження коронавірусу з лабораторії в США
Джерело:  online.ua

Представництво Китаю в ООН виступило із закликом до ВООЗ щодо нового розслідування про походження коронавірусу, однак цього разу - з лабораторії у Сполучених Штатах.

Джерело: Global Times

За офіційними даними, китайський дипломат у Женеві Чжень Сюй спрямував листа персонально гендиректору Тедросу Аданому Гебрейесусу. У ньому говориться про ймовірне походження коронавірусу з американської бази Форт-Детрік та лабораторії Університету Північної Кароліни.

Це перший офіційний заклик китайського уряду до організації рівня ВООЗ щодо розслідування про джерела походження інфекції, яка спровокувала пандемію.

У листі китайського посла вказується, що гіпотези та спекуляції навколо Уханського інституту вірусології та COVID-19 разом з подальшим витоком інфекції мають невеликий ступінь правдивості.

Згідно з його утоненням, якщо окремі сторони вважають ймовірними джерела з лабораторії коронавірусу, прозорі розслідування повинні торкнутися не тільки Ухань, але й локацій на кшталт згаданих американських об’єктів.

Також гендиректор Департаменту контролю над озброєннями МЗС КНР Фу Конг заявив, коли Вашингтон наполягає на розкритті відомостей про виток вірусу з лабораторії, він має стати прикладом та запросити експертів ВООЗ у Форт-Детрік та Університет Північної Кароліни.

Згадана військова база розташована у місті Фредерік, штат Мериленд. У середині попереднього сторіччя вона стала найголовнішою локацією в дослідженні, розробці та випробуванні різноманітної біологічної зброї. Саме цьому вона стала причиною згадки з боку Китаю.

Походження коронавірусу

Розвідці США так і не вдалося розкрити таємницю походження коронавірусу. У доповіді спецслужб, яку вже передали президенту Джо Байдена, немає однозначного твердження ні на користь версії природного походження вірусу — випадкового зараження людини від тварини, ні на користь версії про штучне походження коронавірусу і його ймовірний виток з лабораторії в Ухані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?