Китай охопили масові протести: вимагають відставки Сі Цзіньпіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай охопили масові протести: вимагають відставки Сі Цзіньпіна

Китай охопили масові протести: вимагають відставки Сі Цзіньпіна
Джерело:  online.ua

У Китаї посилюються антиурядові протести на тлі жорстких карантинних обмежень через епідемію COVID-19. Протестувальники, зокрема, вже почали вимагати відставки лідера КНР Сі Цзіньпіна.

Джерело:  BBC

Що відомо про масові антиурядові протести в КНР

Зазначається, що у Шанхаї на вулиці вийшли протестувати тисячі людей.

Вони скандували гасла "Сі Цзіньпін, йди геть!" та "Комуністична партія, йди геть!". Подібні відкриті заклики є незвичними для Китаю, оскільки у такій авторитарній державі за критику влади передбачена в'язниця.

В матеріалі видання наголошується, що влада Китаю опинилась неготовою на таку реакцію суспільства у відповідь на жорсткі карантинні обмеження.

Саме карантинні обмеження і стали головною причиною початку протестів у багатьох містах КНР.

У коментарі виданню один з учасників протесту розповів, що був "шокований і схвильований", коли побачив людей на вулицях. За його словами, це перший випадок таких масштабних акцій у Китаї.

При цьому ще одна учасниця протесту наголосила, що поліцейські також підтримують вимоги учасників акції, але вони змушені виконувати свою роботу.

Як наголошує ВВС, у ході протестів були й сутички з правоохоронцями. Один з учасників акції повідомив, що його друга побили поліцейські, а двох інших оббризкали перцевим аерозолем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?