Китай підтримає припинення вогню без виводу армії РФ з України. США стурбовані
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай підтримає припинення вогню без виводу армії РФ з України. США стурбовані

Китай підтримає припинення вогню без виводу армії РФ з України. США стурбовані
Джерело:  online.ua

Америка стурбована тим, що Китай може підтримати припинення вогню, внаслідок якого російські війська залишаться в Україні.

Джерело: CNN

США стурбовані підтримкою припинення вогню з боку Китаю

Сполучені Штати сподіваються, що китайський лідер Сі Цзіньпін під час своїх зустрічей з російським диктатором Володимиром Путіним виступатиме за дозвіл війни в Україні, який включає повне виведення російських військ, - заявив Кірбі.

За його словами, Сі має виступити за саме цей важливий ключовий момент, який має включати виведення російських військ із території України відповідно до статуту ООН. Він додав, що Україна також сформувала мирний план, який знову ґрунтується на тих же принципах ООН. Війна може закінчитись негайно, якщо Путін виведе війська з України.

Ми стурбовані тим, що натомість Китай повторюватиме заклики до припинення вогню, внаслідок якого російські сили залишаться на суверенній території України, - додав Кірбі.

Ставлення Китаю до війни РФ проти України

Наступного тижня президент Китаю Сі Цзіньпін планує відвідати Москву з триденним візитом.

Очкується, що під час своєї першої поїздки до Росії з початку її вторгнення в Україну Сі підтвердить свої тісні зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним.

Китай все частіше намагається представити себе як нейтрального мирного посередника і неодноразово заперечував будь-які наміри постачати Росії зброю для війни в Україні.

Але країна ухилилася від засудження російського вторгнення.

Раніше цього тижня президент США Джо Байден заявив, що розраховує незабаром поговорити з Сі, не уточнюючи подробиць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?