Китай планує нову миротворчу місію щодо врегулювання війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Китай планує нову миротворчу місію щодо врегулювання війни в Україні

Китай планує нову миротворчу місію щодо врегулювання війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами спецпредставника Китаю з врегулювання розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України Лі Хуея, у Пекіні розглядають варіант проведення ще однієї так званої "миротворчої місії".

Джерело:  Reuters

Китай міркує про повторну відправку спецпредставника з врегулювання війни в Україні

Зі свого боку Лі Хуей визнав, що його візит до України, Росії та країн ЄС може не дати очікуваних результатів.

Він вважає, що для знаходження точок дотику між воюючими сторонами існують великі перешкоди.

Ми відчули, що існує велика прірва між позиціями обох сторін... Змусити всі сторони сісти за стіл переговорів зараз, як і раніше, дуже складно. Китай готовий активно розглянути питання про направлення ще однієї делегації до відповідних країн для участі в діалозі щодо врегулювання "української кризи, - підкреслив китайський дипломат.

Він також спростував інформацію про те, що закликав до негайного припинення вогню, у разі чого Росія продовжить контролювати окуповані території України.

Що відомо про турне спецпредставника Китаю

У травні Лі здійснив 12-денну поїздку по Києву, Варшаві, Парижу, Берліну, Брюсселю та Москві, що, за його словами, було спробою знайти спільну мову для можливого політичного врегулювання.

Ризик ескалації російсько-української війни досі високий, - визнає спецпредставник КНР.

Він додав, що всі сторони повинні вжити конкретних заходів для "пом'якшення ситуації" і забезпечення безпеки ядерних об'єктів.

Поки це сприяє пом'якшенню ситуації, Китай готовий на все, - наголосив Лі Хуей.

Сполучені Штати та кілька європейських країн закликали Пекін використати свій вплив на Росію для припинення війни, хоча відмова Пекіна засудити Москву за вторгнення викликала підозру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?